Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Mazda oceňovala

Bratislava – Mazda Motor Europe ocenila minulý víkend v chorvátskom Dubrovníku svojich najlepších predajcov cenou európskeho prezidenta spoločnosti.

Viacúčelový a bezemisný

Kapské mesto – Do rámca ozdravovania životného prostredia zapadajú aktivity juhoafrickej spoločnosti Optimal Energy. Aktuálnym počinom v tejto oblasti je skonštruovanie elektromobilu s charakteristikou MPV.

Posilňovanie ponuky

Soul – Juhokórejská automobilka si načrtla jasné ciele – presadiť sa na svetových automobilových trhoch. Najnovším krokom je pripravovaný sedan Forte.

Elektrické Mini

Los Angeles – V novembri sa na autosalóne na americkom kontinente predstaví Mini v novej úlohe. Pod známou karosériou bude slúžiť ako zdroj pohonu elektromotor.

Zlepšovanie zvukového prostredia

Bratislava – Švédsky motoristický magazín Vi Bilägare testoval hladinu hluku v 35 aktuálnych automobiloch – a modely Volvo V70 a S80 sa umiestnili medzi desiatimi najlepšími vozidlami.

Ekologické Venturi

Paríž – Značka Venturi je známa ako strojca ultimatívnych športových automobilov. Do metropoly Francúzska a teda na domácu pôdu priviezla vozidlo Volage, ktoré vyvíjala spolu so spoločnosťou Michelin

Lions pomáha

Prievidza - Prvé tri mesiace roku 2009 budú môcť zdravotne handicapovaní a na sociálnu pomoc odkázaní obyvatelia Prievidze bezplatne využívať na svoju dopravu dve špeciálne – aj pre imobilných cestujúcich upravené – vozidlá Mercedes-Benz Vito.

Karpov a Mercedes

Bratislava – Karpov je výnimočným nielen v histórii šachu, ale aj v tom, že koncom sedemdesiatych rokov v ruskej metropole Moskve jazdil na najnovšej limuzíne Mercedes-Benz 350.

Internetové hlasovanie

Ingolstadt/Mníchov – Päť prvých miest a osobitná cena pre Audi v ankete
„7. Internet Auto Award“, to je pôsobivá bilancia pre značku so štyrmi kruhmi. Pri najväčšej cene internetového publika v automobilovej branži obsadili modely Audi A3, A4, A6, A8 a R8 vo svojich kategóriách prvé miesta a získali za to cenu „Carolina“.

Rotačný vodíkový motor

Hirošima – Spoločnosť Mazda Motor Corporation oznámila, že predstavila, v rámci projektu HyNor (Hydrogen Road of Norway) prvé vozidlo Mazda RX-8 poháňané vodíkovým motorom (Hydrogen RE -Rotary Engine), ktoré je určené na jazdu po verejných komunikáciách v Nórsku

Už druhá generácia

Detroit – Koncom septembra 2008 predstavil Chrysler vo svojej centrále bezemisné elektrické vozidlo Peapod druhej generácie. Tvary nového vozidla Peapod pripomínajú hrachový struk.

Moderný aerodynamický tunel

Bratislava – Jeden z najmodernejších aerodynamických tunelov na svete je novým nástrojom spoločnosti Volvo Cars na zníženie spotreby paliva a emisií oxidu uhličitého.

Prvý osobný hybrid Mercedes

Stuttgart – Prvý osobný automobil s hybridným pohonom značky Mercedes-Benz – prémiová limuzína S 400 BlueHYBRID – sa začne aj na Slovensko dodávať v lete roku 2009.

Štart GLK na Inchebe

Bratislava – Takmer štvrť tisíca záujemcov, vrátane hojného počtu zástupcov médií, si prvýkrát na Slovensku naostro odskúšalo kompaktné SUV Mercedes-Benz GLK.

Športovejší imidž


Hirošima – Mazda Motor Corporation dnes potvrdila, že karosárska verzia Mazda3 sedan (v Japonsku je známa ako Mazda Axela), bude po piatich rokoch prepracovaná a predstavená na Los Angeles Motorshow (19. novembra 2008).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén