Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Najkrajšie auto roka

Ingolstadt/Paríž – Audi sa stáva nepretržitým víťazom čitateľskej ankety „Auto Bild Design Award“ už po tretíkrát. Po Audi TT v roku 2006 a Audi R8 o rok neskôr zvolili čitatelia najväčšieho nemeckého automobilového magazínu v roku 2008 Audi A4 za „Najkrajšie auto roka“ a tým za celkového víťaza ankety.

Ferrari – hlavným objektom California


Paríž – Na stánku Ferrari sa záujem točil najmä okolo novinky, ktorá sa vo svetovej premiére vystavovala až na parížskom autosalóne. Jej podoba bola známa už skôr, no veľký výstavný krst nastal až teraz.

Dacia – faceliftovaný Logan MCV

Paríž – Značka Dacia, patriaca pod krídla Renaultu, predstavila vo svetovej premiére štylisticky prepracovaný Logan MCV. Dacia Sandero dostala dve nové alternatívy naftového pohonu.

Nový obytný autobus

Turín – Tímu F1 Scuderia Ferrari bol predstavený nový obytný autobus Iveco Irisbus model Domino HDH. Udialo sa to na pretekárskej dráhe Fiorano za prítomnosti Stefana Domenicaliho, tímového šéfa pretekárskeho oddelenia Ferrari a Marca Monticelliho, viceprezidenta Iveco pre styk s verejnosťou a komunikáciu.

Na stánku BMW žiaril koncept X1

Paríž – Vo svetovej výstavnej premiére sa na stánku BMW predstavili viaceré novinky. Najobliehanejším bol zo strany zástupcov médií koncept najmenšieho SUV tejto značky.

Ženská štýlovosť

Paríž – V halách parížskeho výstavného stánku sa okrem automobilov vynímali aj nežné bytosti. Priťahovali pozornosť okoloidúcich, fotografov a kameramanov.

Malý dravec s menom Abarth

Paríž – Jesenný sviatok automobilizmu v Paríži ponúkol viac ako 90 noviniek. Niektoré z nich si postupne predstavíme. Začíname v abecednom poradí , teda na rade je značka Abarth.

Audi prinieslo viacero noviniek

Paríž – Medzistupňom k novému radu Audi A6 je faceliftovaná edícia. Nová generácia príde na rad roku 2011. Okrem týchto exponátov sa predstavila aj štúdia A4 TDI Concept e, ktorá je blízka sériovej podobe a prototyp A1 Sportback Concept.

S predným pohonom

Bratislava – Volvo chce v prvej polovici budúceho roka predstaviť model XC60 s predným pohonom. Hoci bude mať jeho motor vyšší výkon a krútiaci moment, naplní emisné predpisy Euro 5.

Iba tucet kusov

Singapur – Prvé nočné podujatie pretekov F1 prinieslo aj špeciálnu edíciu modelu Fiat 500. Dostal označenie F1 Limited Edition a jeho konečný počet vyexpedovaných kusov je dvanásť.

Úspornejší systém

Bratislava – Automobilka Land Rover to myslí s ekológiou svojich produktov naozaj vážne. Nový Freelander 2 TD4_e je najúspornejším modelom značky Land Rover, ktorý bol doteraz vyrobený.

Zušľachťujúce zmeny

Paríž – Škoda Auto Mladá Boleslav predstavila na jesennom autosalóne omladený bestseller Octaviu. Najúspešnejší model dostal nielen zmenený exteriér, ale inovoval sa aj interiér.

Tristotisíc automobilov

Teplička nad Váhom – Z montážnej linky v žilinskom závode zišiel už tristotisíci automobil. Bolo ním kombi Kia cee´d_sw v bledomodrej farbe s dieselovým motorom s objemom 1,6 litra a manuálnou prevodovkou.

Actros ťahačom roka

Hannover – Mercedes-Benz Actros tretej generácie získal titul „Truck of the Year 2009“. Udelila mu ho odborná porota z 21 krajín počas Medzinárodnej výstavy úžitkových vozidiel v nemeckom Hannoveri.

Zaujímavá štúdia kupé

Paríž – Dizajnérska štúdia kupé Mercedes-Benz ConceptFASCINATION zažije svoju premiéru na autosalóne v metropole Francúzska.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén