Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Hospodárske výsledky

Mladá Boleslav – Zverejnené hospodárske výsledky ukazujú, že najväčšia česká firma nedokáže kompenzovať straty spôsobené silnou českou korunou ani napriek výraznému zvýšeniu objemov.

Športové kupé Seatu

Londýn – Po predstavení štúdie Bocanegra predstavil Seat vo svetovej premiére trojdverové sériové športové kupé. Za rodným menom Ibiza sa teda objavuje názov SportCoupé.

Palivové články v akcii

Nürburgring – Na populárnu Severnú slučku sa vydal prototyp Nissanu X-Trail. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ale v tomto prípade ide o vozidlo, ktoré poháňa energia získavaná z palivových článkov.

Storočné oslavy pokračujú

Richmonrd – Tohto roku sa dožíva sto rokov slávny Ford Model T, preto sa na mnohých miestach sveta odohrávajú oslavy. Presný dátum, kedy sa spustila jeho výroba, je 1. októbra 1908.

Rekordné dodávky

Wolfsburg – Koncern Volkswagen zaznamenal v prvom polroku tohto roka rekordný odbyt vozidiel. Celosvetovo predal 3,27 milióna kusov, čo je medziročný nárast o 5,8 percenta.

Pod stovkou gramov

Kolín nad Rýnom – Malé vozidlo Ford Fiesta sa pripravuje na svoju ekologickú budúcnosť. Model s prívlastkom ECOnetic sa má objaviť na trhu koncom tohto roka.

Technické opatrenia

Stuttgart – Technológia micro hybrid drive (mhd) s komfortnou štart-stop automatikou umožňuje dosiahnuť úsporu paliva v hustej mestskej premávke do 20 percent a až 8 percent pri bežnej prevádzke

Šesťdesiatiny ako sa patrí

Coventry – Automobilka Jaguar oslávi šesťdesiate výročie modelu XK aktuálnym automobilom XK60. K dispozícii bude kupé aj kabriolet, oba s rovnakým pohonným ústrojenstvom.

Jasná budúcnosť úspornosti

Londýn – Automobilový priemysel pracuje na plné obrátky aj vo vývoji ekologických vozidiel. Potvrdzuje to prehliadka exponátov, ktoré sa prezentovali na britskom autosalóne.

Reálna podoba

Londýn – Tesne pred britským predstavením sa objavila skica štúdie z dielne automobilky Honda s názvom OSM. Tento projekt je dielom európskeho dizajnérskeho centra R&D v nemeckom Offenbachu.

Významné počty predaja

Kolín nad Rýnom – Prvý polrok bilancovania odbytu vozidiel v Európe vyznieva pre Ford of Europe veľmi pozitívne. Zaznamenal totiž nový rekord predaja.

Tri známe písmená

Ochranná známka SSC patrí americkému výrobcovi, ktorý postavil najrýchlejší športový automobil s certifikátom prístupu na bežné cesty. Oficiálny rýchlostný rekord dostane teraz nový rozmer.

Úspora a čistota

Londýn – Firma NICE sa na londýnskom autosalóne pochválila viacerými vozidlami s výrazným ekologickým prínosom. O dvoch sme informovali, teraz je na rade tretie.

Najvyššia dávka športovosti

Londýn – Na britskej prehliadke automobilových noviniek a techniky sa predstavil aj najvýkonnejší Renault Mégane R26.R. Vznikol v oddelení motoristického športu Alpine a vychádza z modelu Mégane F1 team R26.

Legenda v knižnom vydaní

Wolfsburg – O legendách sa nepíše iba história, ale často prichádzajú na rad aj knihy. Jednou z nich je tá, ktorá zachytáva existenciu modelu Scirocco a bude patriť do série publikácií „The Volkswagen Model Series“.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén