Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Možnosti úspor

Londýn – Na britskom autosalóne sa medzi exponátmi objavili aj technológie, ktoré prispievajú ku úspore paliva a vyššej ekologickosti prevádzky vozidiel. Jednou z noviniek, ktoré sa predstavili v značke Land Rover, je systém štart-stop.

Blízkosť predaja

Londýn – Ďalším ekologickým automobilom od spoločnosti NICE, ktorý sa predstavil na britskom autosalóne, je elektromobil s názvom MyCar. Jeho podoba je dielom štylistického centra Italdesign.

Posilnený jedničkový rad

Mníchov – Do najmenšieho bavorského automobilu BMW radu 1 prichádzajú nové pohonné jednotky. Ide o naftové agregáty 118d a 123d, ktoré sú k dispozícii aj pre štvormiestny kabriolet.

Pristátie v parku

Londýn – Takúto show automobilový svet nevidel dlho. Nad novým parkom Potters Fields bol umiestnený na žeriave kontajner s priemerom 4,7 m a z neho sa vykľul atraktívny automobil , nový Opel Insignia.

Niečo pre jachtárov

Wolfsburg – Letné obdobie je pretkané mnohými športovými podujatiami, napríklad aj pretekmi plachetníc. Volkswagen sa vydal na druhé najväčšie takéto podujatie v Nemecku a predstavil na ňom štúdiu Touareg North Sails.

Oficiálne predstavenie

Detroit – Chevrolet Camaro je ikonou amerického automobilizmu. Na svete sú oficiálne fotografie a technické gény, ktorými bude disponovať novodobá novinka. Na úvod treba povedať, že toto vozidlo by sa malo objaviť aj v Európe.

Čistá verzia

Turín – Automobilka Fiat ponúka viacero alternatív vozidiel s nízkou spotrebou a teda aj nízkymi emisiami CO2. Najnovšie sa ku trendu vyššej ekologizácie hlási Fiat Panda Eco.

Ekologické výzvy

Magdeburg – Predseda predstavenstva Daimleru, Dr. Dieter Zetsche, sa počas piateho ekologického fóra v Magdeburgu venoval aj otázke vybudovania infraštruktúry pre vozidlá s alternatívnymi pohonmi.

Okrúhly milión

Oxford – Retro automobil Mini prežíva dobré časy. Novodobé vozidlo, a zároveň druhá generácia, nastúpilo svoju púť za zákazníkmi roku 2001. Odvtedy sa vyrobilo už 1 milión kusov.

Ekologický šampión

Stuttgart – Smart patrí medzi obľúbené mestské vozidlá. Jeho rozmery ho pasujú do tesnej mestskej premávky. Okrem týchto vlastností je rekordným priateľom životného prostredia.

Prispôsobené mestu

New York – Slávne Times Square zažilo nevšednú prezentáciu. Na veľkých obrazovkách sa rozsvietili informačné údaje britskej spoločnosti Gordon Murray Design o zámere postaviť vozidlo, ktoré by bolo vyslovene šité na mieru veľkomestskej premávky.

Kombinácia so štvorkolkou

Londýn – Na autosalóne British International Motor Show sa môžu návštevníci zoznámiť s novou kombináciou v automobiloch Saab. Doteraz bola možnosť zakúpiť si Saab s pohonom XWD iba s motorom 2.8 V6 Turbo.

Nový výrobný závod

Chennai – Nemecko-indický Daimler Hero Motor Corporation (DHMC), spoločný podnik Hero Group a Daimler AG, ukončil rokovania ohľadom budúcej výrobnej lokality.

Z vlastnej dielne

Soul – Juhokórejská automobilka vyvinula nový motor Hyundai Kappa 1.25 16V, ktorý sa bude montovať do najmenších modelov tejto značky. Určený je pre Európu a postupne sa má dostať aj do vozidiel sesterskej značky Kia.

Z ďalekého Mexika

Londýn – Do kolísky športových automobilov, za ktorú sa Anglicko pokladá, si zamierila mexická značka Mastretta. Chce tu zaujať automobilom MXT, ktorý oslavuje na British International Motor Show svoju svetovú výstavnú premiéru.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén