Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Veľkolepé oslavy

Gaydon – Skutočne šľachetný dar venovala automobilka Land Rover tým, ktorí to najviac potrebujú. Ako súčasť osláv 60. výročia značky Land Rover darovala Červenému krížu Veľkej Británie a jeho sesterským národným organizáciám v rozličných štátoch sveta 60 vozidiel.

Rekordný transportér

Düsseldorf – Z výrobných pásov automobilky spoločnosti Daimler zišiel trojmiliónty transportér Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI kombi. Toto vozidlo venovali najväčšiemu regionálnemu športovému hnutiu pre duševne chorých a postihnutých.

Nové meno a nový tvar

Detroit – Chevrolet oznámil, že jeho celkom nové vozidlo v kompaktnom segmente ponesie meno Cruze. Tento nový Chevrolet absolvuje svetovú premiéru na Parížskom autosalóne.

Už piaty ročník

Paríž – Škoda Auto sa na legendárnej Tour de France objavuje ako hlavný partner piaty raz za sebou. Pre automobilku bude tento ročník znamenať prezentáciu nového modelu Superb.

Focus RS ako koncept

Londýn – Tohtoročný autosalón na britských ostrovoch privíta štúdiu modelu Ford Focus vo verzii RS. Vychádza zo sériovej podoby ST, ale jeho technické gény sú vyšľachtenejšie.

Virtuálna realita

Gaydon - Spoločnosť Jaguar Land Rover tento týždeň otvorila vo svojom vývojovom a dizajnovom centre vo Veľkej Británii moderné centrum virtuálnej reality. Tvorí súčasť dizajnového štúdia a je vybavené najmodernejšou technológiou audiovizuálneho zobrazovania so špeciálnym projekčným systémom s najväčším rozlíšením na svete.

Vyladený do dynamiky

Stuttgart - Mercedes-Benz ML 63 AMG sa stáva výrazným zjavom v motoristickom svete. Nielen opticky, ale aj technicky. Okrem nového imidžu sa môže pod kapotou pochváliť výkonným motorom, ktorý ho katapultuje na "stovku" za päť sekúnd.

Superšport spoza „mláky“

Florida – Ak chce mať „fajnšmeker“ v garáži superšportiak, môže siahnuť trebárs po americkej značke Mosler. Tá sa na scéne objavuje už 20 rokov a stavia výkonné stroje, ktoré vedia vzbudiť poriadnu športovú vášeň.

Keď zdanie klame

Bratislava – Už pri prvom pohľade na toto vozidlo vás určite napadne, že bude konzumovať nejaký ten litrík paliva nad normálom. Opak je však pravdou.

Úloha pre štylistov

Cambiano – Talianska štylistická ikona – Pininfarina – dostala zákazku od jedného zberateľa, aby do jeho zbierky stvorila otvorené luxusné kupé. Nový výtvor by sa mal obajviť na akcii Pebble Beach v Kalifornii.

Päťdesiatka miliónov

Paríž – Francúzska automobilka Peugeot má bohatú a úspešnú históriu. Od jej vzniku až po súčasnosť sa vyrobilo viac ako 50 miliónov vozidiel. Mnohé automobily sa stali legendami aj na športovom poli.

Opäť na scéne

Sümeg – Nissan Pick-up zaznamenáva po dvojročnej prestávke návrat, tentokrát pod modelovým označením Pick-up NP300. Prvé zoznamovacie jazdy sme absolvovali v okolí maďarského Sümegu.

Zmiešaný pohon

Berlín – Nemecký spolkový minister životného prostredia Sigmar Gabriel a predseda predstavenstva koncernu Volkswagen Prof. Dr. Martin Winterkorn predstavili nový prototyp ekologického vozidla.

Perspektívy ponuky

Paríž – Automobilka Renault sa pustila do nízkoobjemových prepĺňaných motorov. Svoje aktivity chce v tejto oblasti rozvíjať ďalej. Po 100-koňovej verzii príde na rad aj ďalšia.

Zrýchľovanie investícií

Wörth – Pri vozidlách značky Mercedes-Benz postupuje akcelerácia investícií, vývoja a výroby, rozširovania súčasných a budovania nových produkčných kapacít.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén