Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Inovácia aj pod kapotou

Stuttgart – Športový automobil Mercedes-Benz SLK si doprial zmeny vzhľadu a úpravy techniky pod kapotou. V modelovom roku 2008 sa prezentuje 650-timi novo vyvinutými dielcami.

Po vyhlásení otázniky

Mníchov – Automobilka BMW zaujala široké publikum štvordverovou štúdiou vozidla CS, ktoré má športové prvky „kupátka”. Ohlasy verejnosti boli určite pozitívne, o čom svedčí aj vyhlásenie kompetentných, že niečo na tento spôsob príde.

Strojovňa s prívlastkom “naj”

Detroit – Na domácej pôde to bude zaiste paráda. Do amerického centra automobilizmu príde na januárovú svetovú premiéru Corvette ZR1 a ovenčí sa dvoma prívlastkami. Pôjde o najvýkonnejší a najrýchlejší model spoločnosti GM. Samozrejme sériový, úspešné okruhové Corvetty sú z inej kategórie.

Raketový koncept

Gaydon – Pri príležitosti otvorenia nového dizajnérskeho centra značky Aston Martin sa predstavil aj koncept so šiestimi stovkami koní pod kapotou.

Veľkorysejšia ponuka agregátov

Tokio – Automobilka Mitsubishi chce navýšiť predajné čísla modelu Outlander. Predpokladom je rozšírenie ponuky motorov. Pod kapotu SUV sa dostáva jeden benzínový a jeden naftový agregát.

Nové a prvé

Gaydon – Po odlúčení značky Aston Martin od spoločnosti Ford Motor Company sa musela anglická športová ikona zariadiť tak, aby pokračovala v strhujúcom dizajne svojich automobilov.

Koniec výroby

Osnabrück – Nemecký výrobca Karmann sa rozlúčil s výrobou automobilu Chrysler Crossfire. Toto vozidlo existovalo v dvoch variantoch karosérie – kupé a roadster.

Mustang so sklenou strechou

Dearborn – Americká automobilka Ford oslávi v roku 2009 štyridsiate piate narodeniny legendy – modelu Mustang. Pri tejto príležitosti pripravuje oživenie výbavy v podobe príplatkovej sklenej panoramatickej strechy.

Daimler zaznamenal v USA veľký dopyt po miniautách

Viac než 30,000 zákazníkov prejavilo záujem o Smart Fortwo. Toto auto sa po prvý krát dostane na trh USA v druhej polovici roku 2008

Pekne po poriadku!

Detroit – Takto nejako uvažovali zodpovední z Nissanu, ktorí odprezentujú štúdiu automobilu s názvom Forum. Reálny concept sa zaskvie pod reflektormi jednej z hál detroitského autosalónu.

Koncept LAND ROVER COUPE

Podľa niektorých zrojov by malo ísť o predskokana nového modelu, ktorý bude menší než súčasný Land Rover Freelander 2.

Knight Rider 2.0

DEARBORN – Keď na jar roku 2008 predstaví Ford svoj Shelby GT500KR nebuďte prekvapení ak okolo významu písmen "KR" vznikne nejaký rozruch.

Citroen C5 – silný tromf

Automobilka Citroen zaháji budúci rok v znamení luxusu a útoku na premiantov segmentu manažérskych vozidiel. Áno už je to tu - Citroen predstaví v januári na autosalóne v Bruseli svoju najžeravejšiu novinku, model C5.

Spojivo medzi kupé a SUV

Mníchov – Bavorská automobilka predstavuje prvé Sports Activity Coupé. Vozidlo spája eleganciu automobilov typu kupé a štylistiku modelového radu X. Svoju výstavnú premiéru absolvuje 13. januára na North American International Auto Show v Detroite.

Tridsiatka Accorda

Londýn – Vo Veľkej Británii oslavuje Honda Accord svoje tridsiatiny. Pred tromi desaťročiami sa tu objavila na trhu a patrí medzi najúspešnejšie automobily.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén