Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Príďte na Škoda Brunch a užite si deň so značkou plný bohatého programu, testovacích jázd a súťaží

Škoda Auto Slovensko oslavuje 30. výročie svojho pôsobenia a pozýva všetkých fanúšikov značky na jedinečnú oslavu formou tzv. Škoda Brunch-u. Tento neformálny deň otvorených dverí sa uskutoční vo vybraných predajniach v sieti autorizovaných dílerov značky Škoda a prebiehať bude počas soboty, 1. apríla 2023. Na návštevníkov bude čakať príjemné občerstvenie, program pre celú rodinu, testovacie jazdy na výročných modeloch 30 edition či súťaž o elektrodovolenku s modelom Enyaq iV a o ďalšie hodnotné ceny.

 

Športové automobily Lexus s atmosférickým motorom V8

Až tri modely japonskej značky majú pod kapotou 5-litrový ikonický motor V8. Pochváliť sa ním môžu RC F, LC a LC Convertible. Ide o jeden z posledných atmosféricky plnených motorov V8 dostupných na európskom trhu. Pohonná jednotka sa osvedčila nielen v motoristickom športe, ale aj v prototype jachty Lexus. 

ÚPLNE NOVÝ RENAULT AUSTRAL: KVALITA OD A PO L

Na výrobu špičkového vozidla je potrebný špičková fabrika. Investície vo fabrike v španielskej Palencii jej umožnili zaručiť najvyššiu kvalitu výroby a prevádzky úplne nového modelu Renault Austral a jeho zariadenia. Vozidlo obsahuje viac ako 32 pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS) vrátane head-up displeja najnovšej generácie, ktorého nastavenia boli upravené obzvlášť starostlivo. Na tento účel boli nainštalované dve nové ultramoderné kalibračné zariadenia. Sergio, vedúci nových projektov v montážnom oddelení továrne, nám prezradil, že vývoj týchto dvoch zariadení nebol vôbec jednoduchý kvôli problému s osvetlením. Prinášame vám ohliadnutie za úspechom tohto experimentu a ako výsledok už teraz prospieva vozidlám vychádzajúcim zo španielskeho závodu.

 

Odhalili prevratný elektromobil Kia EV9: spája odvážny dizajn s charakterom pravého SUV

Spoločnosť Kia Corporation dnes odhalila fotografie modelu Kia EV9 zobrazujúce celkový dizajn exteriéru a interiéru. Ide o prvé elektrické SUV s tromi radmi sedadiel, ktoré je stelesnením štýlu a dômyselnej elegancie vnútri aj navonok. Kia EV9 znamená pre spoločnosť rozhodujúci krok vpred, aby sa mohla stať poskytovateľom riešení udržateľnej mobility.

 

Toyota je v tomto roku druhou najpredávanejšiou automobilovou značkou na slovenskom trhu

Japonská Toyota predala na Slovensku v prvých dvoch mesiacoch tohto roka 1877 nových osobných a ľahkých úžitkových vozidiel. Za prvé dva mesiace tak obsadila druhé
miesto na trhu.

Hodnotný, sympatický, digitálny: svetová premiéra nového ID.3

Osviežený dizajn, hodnotnejšie materiály a asistenčné systémy najnovšej generácie: to je nový ID.3. Dva a pol roka po spustení predaja prvej generácie prichádza elektrický bestseller Volkswagen na trh v modernizovanej podobe. Okrem najnovšieho softvéru má kompaktný elektrický automobil vycibrený vonkajší dizajn a zušľachtený interiér. Nové farby ako Dark Olivine Green rozširujú paletu lakov karosérie. Hodnotnejšie a udržateľné materiály, ako aj absencia materiálov živočíšneho pôvodu odzrkadľujú stratégiu značky Volkswagen pre rodinu elektrických modelov ID.

 

Nové Hyundai i10 a i10 N Line dostanú sviežejší dizajn a lepšie funkcie.

Spoločnosť Hyundai Motor predstavila modernizovaný model i10, ktorý prichádza s vylepšeným a osvieženým dizajnom. Zákazníci majú naďalej možnosť vybrať si aj športovo ladený variant i10 N Line, ktorý je inšpirovaný vysokovýkonnými modelmi Hyundai N. Nová i10-tka tiež ponúka pokročilé funkcie konektivity, komfortné prvky a technológie, ktoré sa zvyčajne vyskytujú v modeloch z vyšších segmentov. Hyundai verí, že i10 sa vďaka modernizácii stáva ešte viac konkurencieschopnejším vozidlom v segmente najmenších áut.

 

Škoda Enyaq iV ešte výhodnejšia: Ušetrite vďaka päťročnej pohode s predplateným servisom bez obmedzenia kilometrov

Kto by sa nechcel tešiť z nového vozidla hneď niekoľko rokov bez starostí? Škoda si pripravila pre budúcich majiteľov svojho plne elektrického SUV Enyaq iV niekoľko
benefitov, vďaka ktorým si užijú päť rokov pohody. S novým vozidlom získavajú päťročnú záruku, výhodné financovanie, ako aj profesionálnu starostlivosť v podobe
päťročného predplateného servisu, po novom bez obmedzenia počtu kilometrov. Škoda sa tak stáva jednou z mála značiek v segmente, ktorá ponúka takúto službu.

Toyota Corolla je opäť najobľúbenejším autom na svete

Corolla je najpredávanejším modelom už viac ako 20 rokov. Pozíciu lídra potvrdzujú aj výsledky z roku 2022 – 1,12 milióna predaných áut. Podľa najnovších údajov, ktoré zverejnil analytický portál focus2move.com, model RAV4 obsadil druhé miesto. V prvej desiatke najpredávanejších automobilov sa umiestnili aj Camry a Hilux. Veľmi dobré predaje kľúčových modelov prispeli k posilneniu pozície Toyoty ako najväčšieho výrobcu a najobľúbenejšej automobilovej značky sveta. 

Hyundai STARIA získal ocenenie „Best Cars“ druhýkrát za sebou. Na Slovensku sa začne predávať už tento rok.

Rovnako ako v roku 2022 získal Hyundai STARIA ocenenie „Best Cars“ od nemeckého odborného časopisu Auto Motor und Sport. MPV od Hyundai obsadilo prvé miesto v kategórii „van – import“. O víťazovi ankety rozhodlo celkovo 101 550 čitateľov nemeckého magazínu, ktorí mali možnosť odovzdať svoj hlas viac ako 422 autám v 13 kategóriách. STARIA uspela v silnej 15-člennej konkurencii, vďaka čomu je táto výhra ešte hodnotnejšia.

 

Závod Stellantis v meste Tychy spúšťa sériovú výrobu nového modelu Jeep® Avenger, nositeľa prestížneho titulu „Auto roka 2023“

• Rozbieha sa sériová výroba nového modelu Jeep® Avenger v závode koncernu Stellantis v poľskom meste Tychy
• Európske auto roka 2023 – nový Jeep® Avenger získal prestíže ocenenie od medzinárodnej novinárskej poroty
• Nový Avenger je prvým elektrickým modelom značky Jeep®

Kým ostatné krajiny zažívali pokles, na Slovensku sa značkám CUPRA & SEAT darilo naozaj skvele. Značka CUPRA v roku 2022 zvýšila predaj na slovenskom trhu o 99 % a značka SEAT zvýšila predaj o 26 %.

Značkám SEAT & CUPRA sa na Slovensku darilo v minulom roku naozaj skvele. Najpredávanejším modelom značky CUPRA bol model CUPRA Formentor s počtom 313 predaných vozidiel. Oproti roku 2021 značka zvýšila predaj o takmer o 98,7 %. Predikcie na rok 2023 ukazujú, že značka má aj v tomuto roku tendenciu udržať si podobné tempo rastu, nakoľko okrem doteraz najobľúbenejšieho modelu CUPRA Formentor sa druhým najpredávanejším modelom značky stáva CUPRA Leon. Nové motorizácie v tomto modeli vzbudili veľký záujem.   

 

Volkswagen Tiguan a Touareg teraz ešte výhodnejšie

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, doplnila svoju ponuku obľúbených modelov SUV Tiguan a Touareg o základné verzie, ktoré v nej dlhšiu dobu chýbali. Tiguan je teraz dostupný už za cenu 25 390 € so základným benzínovým motorom 1.5 TSI s výkonom 96 kW (130 k). Najlacnejší Touareg s motorom V6 3.0 TDI s výkonom 170 kW (231 k) má teraz cenu 54 890 €.

 

LEXUS NX je najobľúbenejším modelom značky za rok 2022 v Európe

Minulý rok predal Lexus na starom kontinente 50 465 áut. Veľkú zásluhu na tom má model NX, ktorý sa stal najobľúbenejším modelom značky. Dokazuje to aj fakt, že 89 % predaja tvoria SUV-čka a crossovery.

 

Hyundai v roku 2022 ovládol predaje u súkromných osôb, i30 sa stal najpredávanejším autom na Slovensku.

  • Hyundai predal v roku 2022 rekordných 9 261 vozidiel, dosiahol trhový podiel 10,7% a stal sa celkovo 2. najpredávanejšou automobilovou značkou na Slovensku.
  • Vďaka 4 501 predaným vozidlám bol zároveň absolútnou jednotkou u súkromnej klientely, u ktorej dosiahol trhový podiel vyše 17%.
  • Model i30 získal titul najpredávanejšieho nového auta roku 2022 na Slovensku, keď sa z neho predalo až 3 774 kusov.

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén