Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Lukáš Jasenský triumfoval už v premiérovej sezóne

Automagazín - Motošport

29.8.2011
BRATISLAVA 29. augusta (WEBNOVINY) - Iba 19-ročný slovenský motocyklový reprezentant Lukáš Jasenský, jazdec tímu JLT-Motoracing, víkendovým 3. miestom na záverečných pretekoch UEM Alpe Adria Championship na chorvátskom okruhu Grobnik pri Rijeke (27. - 28. augusta) úspešne zavŕšil svoju premiérovú sezónu na týchto pretekoch. Talentovaný Slovák premenil svoj debut na medzinárodnej motocyklovej scéne na (ne)čakané celkové víťazstvo v triede Superstock 600. Konečný úspech pretekára z Veľkých Turoviec pri Šahách je o to cennejší, že ho dosiahol v mimoriadne silnej konkurencii 69 účastníkov z jedenástich krajín.

Záverečné podujatie UEM Alpe Adria Championship v Chorvátsku bolo poznačené neúčasťou pretekárov, ktorí už v konečnom hodnotení nemohli prísť o svoje umiestnenie, či si ho nemohli zlepšiť. Ale aj napriek týmto plánovaným absenciám si priaznivci motoristického športu prišli na svoje. Do Rijeky necestoval ani Slovák Michal Puškár (SG Fix Racing) , ktorý už mal pred týmito pretekmi isté 2. miesto v triede 125 SP, v ktorej sa z celkového víťazstva radoval taliansky jazdec Stefan Scillaci. Naopak o 3. miesto v tejto triede bojoval Peter Rauch z tímu Motovia Motoclub.

"Jeho súper, chorvátsky jazdec Novosel, na domácej pôde zvíťazil a Peter Rauch zostal celkovo štvrtý. To je však pre tohto pretekára, ktorý v tejto sezóne načal už štvrtú desiatku rokov na pretekárskych rýchlostných okruhoch, rozhodne veľkým úspechom," uviedla generálna sekretárka Slovenskej motocyklovej federácie (SMF) Tatiana Kašlíková.

V triede 125 GP malo Slovensko zastúpenie len v Barbore Jakubičkovej jazdiacej s českou licenciou, ktorá v Rijeke skončila na 7. mieste a v konečnom hodnotení sezóny 2011 obsadila 11. priečku. Oveľa väčšiu radosť však tento rok mala z celkového 4. miesta v majstrovstvách Českej republiky.

V pretekoch triedy Superstock 1000 skončil v Rijeke na 9. mieste starší brat Lukáša Jasenského Tomáš, najviac bodov zo slovenských pretekárov však v tohtoročnom seriáli UEM Alpe Adria Championship získal Vladimír Kada z tímu VT Racing Team, ktorý obsadil konečné 21. miesto. V Rijeke stál na štarte triedy Superbike zo slovenských pretekárov len Vladimír Ruža, ktorý vybojoval 4. miesto a v konečnom hodnotení tohto alpsko-jadranského šampionátu mu patrí 5. priečka. V hodnotení národných motocyklových federácií obsadila Slovenská motocyklová federácia (SMF) štvrté miesto spomedzi desiatich hodnotených federácií, keď prvé tri priečky obsadili Česi, Rakúšania a Taliani.
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén