Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Räikkönen dostane od Lotusu dostatok času

Automagazín - Formula

13.12.2011
ENSTONE 13. decembra (WEBNOVINY) - Majster sveta z roku 2007 Kimi Räikkönen dostane pri svojom návrate do formuly 1 toľko času, koľko bude potrebovať. Jeho nový tím Lotus - Renault ho nebude tlačiť k tomu, aby okamžite robil veľké výsledky.

Na príklade Michaela Schumachera je vidieť, že aj sedemnásobný majster sveta môže mať pri návrate do formuly 1 problémy. Räikkönena jeho tím uistil, že bude mať dostatok trpezlivosti. Šéf skupiny Lotus, ktorá za tímom stojí, vyhlásil, že pre fínskeho pilota bude vzhľadom na dvojročnú absenciu zložité mať hneď výsledky.

"Nemôžete čakať od niekoho, kto dva roky nejazdil, že príde a zo dňa na deň sa prispôsobí novým pneumatikám. On bude potrebovať čas," povedal Dany Bahar. "Či to budú tri dni, šesť alebo dvadsať pretekov, to ešte uvidíme. Záleží na tom, aké budú pokroky. Ak sa bude neustále zlepšovať, dáme mu samozrejme dosť času," doplnil Bahar.

V minulých dňoch sa veľa hovorilo o Räikkönenovej motivácii a či ho bude F1 baviť aj v prípade, že Lotus - Renault nebude v budúcej sezóne patriť k najlepším.

"Kimi je pokojný chlapík, veľa vyrástol a nie je už taký mladý. Vie, čo robí a čo sa od neho čaká. Myslím si, že to dnes berie vážnejšie. Je dospelý a vie, že jeho návrat do F1 nebude jednoduchý. Uvedomuje si, že musí podávať výkony," dodal Bahar. Kimi Räikkönen odišiel z F1 na konci roku 2009, keď sa s tímom Ferrari dohodol na predčasnom ukončení zmluvy.
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén