Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Kubicovi budú držať v Renaulte miesto aj v roku 2012

Automagazín - Motošport

14.11.2011
ABÚ ZABÍ 14. novembra (WEBNOVINY) - Šét tímu formuly 1 Renault Eric Boullier vyhlásil, že jeho tím je ochotný držať miesto Robertovi Kubicovi aj v priebehu budúceho roka.

Poliak sa stále nezotavil z vážnych zranení, ktoré utrpel pri februárových pretekoch v rely a tento ročník vynechal. Kubica nestihne ani úvod novej sezóny. Informoval o tom web Autosportu.

V Renaulte musia nájsť minimálne na úvod ročníka 2012 tímového kolegu k Vitalijovi Petrovovi. "Nemôže nám dať žiaden konkrétny termín. Chceme, aby sa vrátil. Ak to bude v priebehu budúceho roka, prečo nie? Som trpezlivý, pretože som Kubicovi morálne zaviazaný. On pre nás bol veľmi dôležitý. Keď budem mať v ruke scenár, v ktorom budem môcť počítať s tým, že sa vráti, budem sa ním riadiť. Môže to byť aj v priebehu budúceho roka," povedal Boullier.

Šéf tímu Renault pripustil, že s Kubicom nie je v častom kontakte. Poliak sa zatiaľ nezotavuje tak rýchlo, ako by dúfal. "Ak nechce s niekým hovoriť, čo mám povedať? V komunikácii však nie je problém. Myslím, že problém je v tom, že pre neho bol kľúčový október. Vtedy sa mal dozvedieť svoj termín návratu. Žiaľ, zatiaľ nie je pripravený. Chýba mu mesiac a usilovne pracuje na tom, aby ho dohnal," vysvetlil Boullier.

Kubicovi na konci roka vyprší kontrakt v Renaulte. Špekuluje sa, že by prestúpil ku konkurencii. Boullier tomu nemôže zabrániť. "Ak bude chcieť, môže ísť. Je to biznis, ale my sme mu zaviazaní a je fér mu držať miesto. Neverím, že by v súčasnej dobe získal niekde lepší angažmán ako u nás," doplnil Boullier.
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén