Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Turbulentné preteky

27.5.2008

 

Monako – Hoci mali jazdci na monopostoch Ferrari monackú ruletu dobre rozohratú už v kvalifikačnom tréningu, preteky nakoniec nedopadli tak, ako si predstavovali. Počasie hlásilo problémy a nevyhli sa im ani favoriti.

Preteky začal dirigovať dážď. Lewis Hamilton poškodil pneumatiku pri náraze v šiestom kole a musel ísť na výmenu. Ako sa ukázalo, ani tento incident mu nijako neublížil, pretože dotankoval a ďalšie prezúvanie bolo správne takticky nastavené. Vedúci muž pretekárskeho pelotónu, Felipe Massa, sa taktiež nevyhol chybe a stratil vedenie. V tom čase sa dostal na čelo výborne jazdiaci poľský jazdec Robert Kubica. Veľký rozruch zavládol v 62. kole, kedˇ Nico Rosberg totálne rozbil svoj monopost Williams. Našťastie zostal nezranený. Výborné preteky zajazdil Adrian Sutil, ktorý sa prepracoval až na štvrtú pozíciu, no ani tá mu nebola súdená. Zozadu ho naremploval Kimi Räikkönen, keď pri výjazde z tunela neubrzdil svoj monopost. Chybám sa nevyhol ani dvojnásobný šampión Fernando Alonso, ktorý chcel predbehnúť Nicka Heidfelda tam, kde sa to vyslovene nedalo. Heidfeld mal po tomto incidente poškodenú pneumatiku a ľavý bok monopostu. A ako to dopadlo po reštarte v 68. kole? Vedenie si udržal Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes MP4-23), druhý skončil Robert Kubica (BMW Sauber F1.08) a tretí Felipe Massa (Ferrari F2008).

Poradie jazdcov:

1. L. Hamilton – 38 bodov, 2. K. Räikkönen – 35, 3. F. Massa – 34, 4. R. Kubica – 32, 5. N. Heidfeld – 20, 6. H. Kovalainen – 15, 7. M. Webber – 15, 8. J. Trulli – 9.

   
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén