Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Fín Räikkönen by sa mohol do F1 vrátiť vo Williamse

Automagazín - Formula

6.11.2011
VIEDEŇ 6. novembra (WEBNOVINY) - Fínsky automobilový pretekár Kimi Räikkönen by sa v budúcej sezóne mohol vrátiť do sveta formuly 1.

Počas najbližšej Veľkej ceny Abú Zabí, ktorá sa pôjde v závere budúceho týždňa, by už mohol tím Williams potvrdiť angažovanie majstra sveta z roku 2007.

"Dohoda s Räikkönenom je na svete," povedal pre Frankfurter Algemeine Zeitung nemenovaný zdroj z prostredia britského tímu. Taliansky magazín Autosprint zasa informuje, že Räikkönena by mali zaplatiť finančnými prostriedkami z Kataru. Majiteľ Williamsu Christian Wolff pre denník Kronen Zeitung v nedeľu uviedol, že obe strany rokujú o zmluve a Fín dostal už aj prvú ponuku.

Williams sa v stredu dohodol na memorande o porozumení s katarskou spoločnosťou Mowasalat a je pred dohodou s jednou z tamojších bánk. Tridsaťdvaročný Räikkönen je podľa viacerých zdrojov prvou voľbou Williamsu, v ktorom budúci rok bude jazdiť aj Pablo Maldonado. V kopkite by mohol nahradiť Brazílčana Rubensa Barrichella. "Áno, je pravdou, že rokujeme s Räikkönenom. Nie sú to rozhovory na verejnosti, ale sú veľmi seriózne. Jeho angažovanie je strategickou voľbou," povedal Wolff, podľa ktorého má Williams záujem aj o Adriana Suttila z Force India či tretieho jazdca Ferrari Julesa Bianchiho.

Räikkönen počas kariéry vo formule 1 jazdil za tímy Sauber, McLaren a Ferrari, s ktorým sa v roku 2007 stal aj majstrom sveta. Po sezóne 2008 kariéru v F1 prerušil a v súčasnosti jazdí rely.
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén