Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Upevnenie pozície

6.9.2008

 

Nový Zéland – Na posledných pretekoch svetového šampionátu v rally si pripísal Sebastien Loeb už 44. víťazstvo vo svojej kariére. Rozhodovalo sa až na konci podujatia, nakoniec si tím Citroën pripísal na konto dvojité víťazstvo.

Štvornásobný majster sveta naznačil svoje ambície vystúpiť na konci sezóny na najvyšší stupienok. Pred pretekmi na Novom Zélande mal v priebežnom hodnotení náskok štyri body, teraz svoj náskok zvýšil na osem bodov. Na trati sa odohrávala veľká bitka s Fordom. V predposlednej skúške vedúci Hirvonen urobil na trati hodiny a pri cúvaní stratil veľa času. Navyše si poškodil prednú časť vozidla. Aby bola smola tímu Ford úplná, Latvala poškodil olejovú vaňu a súťaž vôbec nedokončil. Posledná skúška už na poradí nič nezmenila. Za Loebom skončil druhý Dani Sordó, teda Citroën „bral“ maximum bodov aj v hodnotení tímov. Mikko Hirvonen na Forde skončil tretí.

Priebežné poradie jazdcov:

1. S. Loeb – 86 bodov, 2. M. Hirvonen – 78, 3. D. Sordó – 51, 4. C. Atkinson – 40, 5. J. Latvala – 34, 6. P. Solberg – 32.

 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén