Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Lexus LM 350 h aj 7-miestnu verziu?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

V TALIANSKU, PEUGEOT A « GUARDIA DI FINANZA » OBNOVUJÚ SVOJU SPOLUPRÁCU V OBLASTI ENERGETICKEJ PREMENY NA NULOVÉ EMISIE

PEUGEOT a talianska finančná polícia « Guardia di Finanza »   sa posunuli o krok vpred vo svojej vzájomnej a plodnej spolupráci a poslali silný odkaz v prospech mobility s nulovými emisiami.

 

Hyundai zverejnil slovenské ceny i30 N a Fastback N

Hyundai s príchodom jari zverejnil slovenské ceny svojich vynovených ostrých modelov i30 N a i30 Fastback N. Hot-hatch i30 N so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou stojí po odrátaní vstupného dvojtisícového bonusu 32 390 € s DPH, štýlový i30 Fastback N začína na cene 33 190 €. Pri oboch karosárskych verziách je možné mať za dodatočných 2 000 € k dispozícii aj novú 8-stupňovú automatickú prevodovku, ktorá prináša možnosť ovládania páčkami pod volantom a tri nové funkcie N Performance: N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) a N Track Sense Shift (NTS).

 

 

Toyota odhaľuje Yaris Cross Adventure s výbavou na cesty mimo mesta

Nová Toyota Yaris Cross sa predstavuje novou líniou výbavy Adventure určenou na cesty za hranice mesta a na vidiek. Táto verzia úplne nového SUV segmentu B sa svojím charakterom výrazne odlišuje od vyhotovenia Executive zo svetovej premiéry v roku 2020.

 

Úplne Nová Dacia Spring: S príchodom jari prichádza aj na slovenský trh

Dacia otrasie automobilovým svetom svojím prvým 100 % elektrickým modelom. Kompaktné a úplne nové 4-miestne vozidlo. Asertívny dizajn, kompaktné rozmery a nové charakteristické LED svetlomety – Dacia Spring kombinuje svižnosť mestského vozidla so vzhľadom dobrodruha. Na prvý pohľad zaujme zvýšená svetlá výška, robustné predné a zadné nárazníky, ochrana podbehov a strešné lišty, ktoré vozidlu dodávajú vzhľad SUV. Dacia Spring je predstaviteľom prednej línie elektrickej revolúcie.

 

Elektrický dojazd a mimoriadne nízke emisie modelu Sorento Plug-in Hybrid

Sedemmiestne SUV najvyššej triedy ponúkne ekvivalentný elektrický dojazd (EAER) až 57 kilometrov (WLTP*) na jediné nabitie svojho akumulátora s kapacitou 13,8 kWh. V mestskom prostredí dokáže prejsť až 70 kilometrov na jedno nabitie (EAER city), kým sa spustí jeho preplňovaný zážihový motor. Vodiči preto môžu absolvovať veľké množstvo jázd, napríklad pri každodennom dochádzaní za povinnosťami, na čisto elektrický pohon bez emisií.

 

Aygo X prologue. Nová vízia segmentu A

Model Aygo je trvalo uznávaný v segmente A pre svoj odvážny a výnimočný dizajn. Teraz je európske dizajnérske centrum spoločnosti Toyota ED² odhodlané priniesť záujemcom o kúpu malých vozidiel ešte viac odvahy s „trochou korenia“.

Hyundai SANTA FE: slovenský cenník Plug-in hybridu a akčná výbava Smart s naftovým motorom

Vlajková loď medzi SUV od spoločnosti Hyundai prichádza aj ako nabíjateľný hybrid. SANTA FE Plug-in hybrid rozširuje ponuku elektrifikovaných pohonov tohto veľkého SUV a poskytuje najvyšší výkon zo všetkých verzií pohonov – až 191 kW (260 k). Fanúšikov naftových motorizácií zasa poteší akčná výbava Smart, ktorá ponúka pohon 4x4, 8-stupňový automat a bohatý balík bezpečnostných a komfortných prvkov už za 35 390 €.

 

SPOLOČNOSŤ MITSUBISHI MOTORS CORPORATION PREVEZME PRE EURÓPU NIEKTORÉ MODELY RENAULT

Vedenie Aliancie oznamuje, že spoločnosť MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) rozhodla o využití dvoch modelov svojho aliančného partnera Renault pre európsky trh. Mitsubishi tieto modely predstaví v rámci svojej dílerskej siete na vybraných trhoch v Európe od roku 2023. O ktoré modely a trhy sa jedná, je stále predmetom diskusií.

Spoločnosť Bähr & Fess Forecasts označila model Kia Ceed za „vozidlo s najvyššou zostatkovou hodnotou v roku 2025“

Renomovaná spoločnosť Bähr & Fess Forecasts, ktorá sa špecializuje na prieskumy trhu, označila model Kia Ceed za „vozidlo s najvyššou zostatkovou hodnotou v roku 2025“ v kategórii kompaktných vozidiel. Špeciálneho uznania sa dostalo aj modelu Stonic, ktorý skončil druhý v kategórii malých SUV, a tiež modelu Picanto, ktorý získal tretie miesto vo vysoko konkurenčnom segmente malých vozidiel.

 

Model CUPRA Formentor získal hodnotenie 5 hviezdičiek v sprísnenom bezpečnostnom teste Euro NCAP

Formentor, prvý model vyvinutý exkluzívne pre značku CUPRA, získal najvyššie hodnotenie päť hviezdičiek za bezpečnosť od nezávislého medzinárodného konzorcia Euro NCAP.

 

Toyota Yaris bola zvolená európskym Autom roka

Toyota Yaris zvíťazila v prestížnej ankete európske Auto roka 2021. Slávnostné vyhlásenie prebehlo v pondelok popoludní v Ženeve. Pre Yaris ide už o druhé víťazstvo v histórii ankety, prvýkrát si titul odniesol hneď po uvedení na trh v roku 2000. Značka Toyota v ankete bodovala celkom trikrát, v roku 2005 sa európskym Autom roka stal Prius.

 

Každá piata Toyota predaná v Európe bol Yaris

Výsledky predaja Toyoty v Európe v roku 2020 opäť potvrdili, že rozhodnutie spred viac ako 20 rokov vytvoriť mestské auto podľa vkusu a očakávaní európskych zákazníkov bolo zásahom do čierneho. Yaris predstavoval viac ako jednu pätinu  (20,9 %) všetkých automobilov, ktoré v uplynulom roku  opustili európske showroomy Toyoty a jeho podiel v segmente B sa zvýšil na 8,4 %.

 

Hyundai komunikoval v roku 2020 so zákazníkmi najlepšie, rozhodlo o tom hlasovanie verejnosti.

  • Hyundai získal CENU VEREJNOSTI 2020 v kategórii Automobily v súťaži Hermes Komunikátor roka
  • Obhájil tak titul automobilky, s ktorou majú zákazníci pri komunikácii najlepšiu skúsenosť
  • O výsledkoch Ceny verejnosti rozhodlo vyše 41-tisíc hlasov

 

MITSUBISHI PREDLŽUJE ZÁRUKU NA MODEL L200 NA 7 ROKOV

Počnúc dnešným dňom prináša spoločnosť M Motors SK na slovenský trh hneď dve novinky v podobe predĺženej záruky na svoj ikonický pick-up Mitsubishi L200 a doplnkového paketu výbavy „L200 PLUS“ pre zvýšenie výkonu motora.

 

ŠKODA OCTAVIA je slovenské Auto roka 2021

Nová ŠKODA OCTAVIA získala ďalšie prestížne ocenenie. Na slovenskom trhu presvedčila 15-člennú porotu a od dnešného dňa sa môže hrdiť titulom “Auto roka 2021”. Štvrtá generácia bestselleru s logom okrídleného šípu s prehľadom prekonala v bodovom a celkovom hodnotení viacero konkurenčných noviniek a získala prvé miesto v tohtoročnej súťaži.

 

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén