Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Nový Opel Frontera: priestranné a zábavné SUV, dostupné aj ako čistý elektromobil

Spoločnosť Opel ohlasuje začiatok novej kapitoly svojej dlhej a úspešnej histórie: automobilka so sídlom v Rüsselsheime dnes odhalila prvé fotografie nového modelu Opel Frontera. Toto nové zábavné a priestranné SUV so znakom blesku bude od samého začiatku k dispozícii ako batériové elektrické vozidlo, prípadne si zákazníci budú môcť zvoliť niektorý variant so 48-voltovou hybridnou technológiou.

 

Kurzy pre mladých vodičov odhalili chyby, ktorých sa najčastejšie na cestách dopúšťajú

Inštruktori z Centra bezpečnej jazdy identifikovali počas špeciálnych kurzov pre čerstvých vodičov niekoľko chýb, ktorých sa táto skupina najčastejšie dopúšťa. Bezplatný kurz Bezpečne s Toyotou minulý rok absolvovalo 200 mladých vodičov. Teraz majú príležitosť ďalší. Toyota spustila prihlasovanie do ďalšieho ročníka, ktorý sa začína už 14. apríla. Prihlasovanie prebieha na webstránke www.bezpecnestoyotou.sk.

Rely Safari Keňa: TOYOTA GAZOO Racing si už štvrtýkrát za sebou prišla po víťazstvo na Safari

Súťažný tím TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team už po štvrtýkrát za sebou zvíťazil na Rely Safari v Keni. Náročnému africkému podujatiu dominoval Kalle Rovanperä na prvom mieste, zatiaľ čo druhé miesto obsadil Takamoto Katsuta z rovnakého tímu.

 

Európsky obľúbenec Hyundai TUCSON dostane viaceré vylepšenia.

Hyundai Tucson debutoval už v roku 2004 a za dvadsať rokov si získal srdcia mnohých európskych vodičov. Len v roku 2023 sa z tohto kompaktného SUV v Európe zaregistrovalo 158 056 kusov.

 

 

Škoda Auto Slovensko je najlepšie komunikujúcou automobilovou značkou, ukázal prieskum

Škoda Auto Slovensko sa opäť zaradila medzi absolútne najlepšie komunikujúce značky na Slovensku za rok 2023. V reprezentatívnom prieskume spoločnosti MEDIAN SK sa spoločnosť stala víťazom CENY MEDIAN SK v súťaži HERMES KOMUNIKÁTOR ROKA 2023 v kategórii Automobily. Slovenský importér mladoboleslavskej automobilky naplno bodoval v súťaži aj v rámci kategórie Inovatívny marketingový prístup za projekt Najkrajšie zvuky Slovenska a ocenenie získal taktiež v kategórii Dizajn za Škoda Risografiky „30 rokov v pohybe“.

Nový Hyundai i30. Po aktualizácii je odvážnejší a modernejší.

Nový Hyundai i30 charakterizujú viaceré vylepšenia v oblasti dizajnu, konektivity a bezpečnosti.

Modelový rad i30 ostáva naďalej dostupný ako hatchback, kombi aj fastback.

Výroba novej i30-tky začína v apríli.

 

Hyundai získal prestížne ceny za dizajn. Bodovali IONIQ 5 N aj nové SANTA FE

Už desiaty rok po sebe bola spoločnosť Hyundai Motor Company ocenená cenami iF Design Award. Tentoraz si prestížne ocenenia odnáša za modely IONIQ 5 N a novú generáciu SANTA FE v kategórii Produkt, štúdia SANTA FE XRT Concept uspela v kategórii Profesionálny koncept. Hyundai získal aj niekoľko ďalších ocenení iF Design Awards v ostatných kategóriách.

Dostupná elektromobilita: Nová Škoda Epiq

Škoda Auto odtajnila názov svojho elektrického mestského crossoveru, a to spolu s dizajnovou štúdiou ponúkajúcou prvý pohľad na nový model. Cena modelu Škoda Epiq, ktorého predstavenie je naplánované na rok 2025, sa bude pohybovať okolo 25 000 eur. Model s dĺžkou 4,1 metra ponúkne priestranný interiér a batožinový priestor s objemom až 490 litrov. Zvnútra aj zvonku bude plne vychádzať z nového výrazného, funkčného a autentického dizajnového jazyka automobilky Modern Solid. Ten sa prepojí s novými technológiami a pokročilými asistenčnými systémami.

 

V najlepšej forme: Audi A3 a nová A3 allstreet

Rozsiahla modernizácia úspešného modelu:
Vozidlo, s ktorým Audi v roku 1996 založilo prémiovú kompaktnú triedu, model A3, je športovejšie, pohodlnejšie, a digitálnejšie ako kedykoľvek predtým, a to vďaka progresívnejšiemu dizajnu, výrazne rozšírenej štandardnej výbave, novým materiálom a možnostiam. Aplikácie, ktoré možno používať priamo v MMI, voliteľné podpisy denného svietenia a možnosť pridať do vozidla Functions on Demand v ľubovoľnom čase umožňujú vysokú mieru personalizácie. A3 allstreet, výrazný crossover z rodiny A3, je novinkou na trhu. So svojím charakteristickým terénnym vzhľadom, o tri centimetre vyššou svetlou výškou v porovnaní s A3 Sportback a vyvýšenou pozíciou sedadiel ponúka vozidlo zážitok z jazdy ako SUV v kombinácii s vysokou funkčnosťou.

Kia EV9 získala titul Ženské auto roka 2024

Kia EV9 zvolená za „Najlepšie auto sveta pre rok 2024“ v rámci ocenenia Ženské auto roka

Hodnotenia sa zúčastnilo 75 motoristických novinárok z 52 krajín

Porotkyne ocenili inovatívny dizajn, pokročilé technológie a všestrannosť modelu EV9

Po vzore modelu Kia Niro sa EV9 pridáva k rastúcemu zoznamu ocenení značky Kia

 

Hyundai predstavil výkonný IONIQ 5 N. Na Slovenskú premiéru si vybral špeciálny dátum

Hyundai Slovensko predstavil v slovenskej premiére očakávaný IONIQ 5 N.

Ide o prvé plne elektrické vozidlo Hyundai N so špičkovými parametrami a najpokročilejšími technológiami.

IONIQ 5 N sa v predajniach Hyundai začne objavovať v jarných mesiacoch.

 

Elektrické univerzálne vozidlo novej doby: svetová premiéra modelu Volkswagen ID.7 Tourer

ID.74 je špičkový model radu elektrických automobilov ID. značky Volkswagen – progresívna limuzína s dlhým dojazdom. Teraz Volkswagen rozširuje modelový rad ID.7 v Európe o verziu kombi. Nový ID.7 Tourer patrí k prvým elektrickým automobilom s karosériou typu kombi vo vyššej strednej triede. Tam je Volkswagen súčasne zastúpený kombi Passat Variant novej generácie. Tieto dva modely spolu pokrývajú všetky relevantné druhy pohonu – od vysoko efektívnych benzínových a naftových motorov cez pohon plug-in hybrid s dojazdom vyše 100 kilometrov (WLTP)2 až po čisto elektrický pohon. Nový ID.7 Tourer kombinuje nulové lokálne emisie elektrického pohonu s dlhým dojazdom, ušľachtilým kokpitom, vysokou úrovňou cestovného komfortu a veľkorysými priestorovými pomermi. Vďaka tomu je aj ideálnym služobným vozidlom pre flotilových zákazníkov. redpredaj na Slovensku bude spustený v druhej polovici marca a samotný predaj v priebehu júna.

SCENIC E-TECH ELECTRIC ZVOLENÉ ZA AUTO ROKA 2024

Scenic E-Tech electric získal ocenenie Auto roka 2024 od európskej poroty COTY.

Kompaktný a ľahký pre mestské cesty, s technológiami a komfortom pre dlhé cesty, Scenic E-Tech electric sa môže pochváliť dojazdom až 625 km (WLTP).

Scenic je siedmym vozidlom značky Renault, ktoré bolo zvolené za "Auto roka".

 

CUPRA predstavuje nový, vysoko výkonný model CUPRA Born VZ

CUPRA Born je prvým elektrickým modelom mladej španielskej značky, ktorý perfektne navzájom skĺbil elektrifikáciu a vysokú výkonnosť. CUPRA teraz tento impulz vo svojom modelovom programe posúva ďalej novou, vysoko výkonnou verziou CUPRA Born VZ, inšpirovanou mestom Barcelona.

Peugeot spúšťa predaj nových úspornejších motorov. Začína s modelmi 208, 3008, 5008

Nové pohonné jednotky sú vďaka miernej elektrifikácii schopné jazdiť o 1 až 2 litre úspornejšie.

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén