Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

OTVORENIE OBJEDNÁVOK NA RENAULT RAFALE E-TECH FULL HYBRID NA SLOVENSKU

Renault zintenzívňuje svoju ofenzívu elektrifikovaných vozidiel. Otvára objednávky na Renault Rafale vo verzii E-Tech full hybrid, nové vlajkové kupé SUV značky.

Renault Rafale E-Tech full hybrid bude k dispozícii v dvoch stupňoch výbavy: Techno a Esprit Alpine s účinným hybridným pohonom s výkonom 200 k (spotreba 4,7 l/100 km, emisie 105 g CO2/km).

Prvé vozidlá v predajnej sieti budú zákazníkom k dispozícii pred letom 2024. Cena ponuky Renault Rafale E-Tech full hybrid sa bude začínať na 39 900 € s DPH pre úroveň výbavy techno a 43 900 € s DPH pre úroveň výbavy esprit Alpine.  

Do konca roka 2024 Renault predstaví aj pohonnú jednotku E-Tech 4x4 s výkonom 300 koní.

 

Modernizovaný T-Cross v predaji na Slovensku

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, spustila predaj vizuálne a technicky modifikovaného modelu T-Cross. Najkompaktnejšie SUV značky Volkswagen dostalo osviežený vonkajší dizajn so sériovými LED svetlometmi a LED zadnými svetlami. V interiéri je nová prístrojová doska  so zušľachteným povrchom a systémy infotainmentu novej generácie. Súčasne výrobca rozšíril sériové vybavenie populárneho modelu, z ktorého sa za tri roky predalo vyše 1,2 milióna kusov.

 

Pracujte lepšie, žite lepšie: Interstar novej generácie •

Nissan Interstar novej generácie sa po prvýkrát v histórii predstavuje s plne elektrickým pohonom - Interstar-e - okrem dieselovej verzie dostupnej aj pre európskych zákazníkov
S rýchlym nabíjaním D/C, ktoré dosahuje impozantný dojazd 252 km za 30 minút, ťažnou kapacitou 2500 kg a širokou škálou derivátov a veľkostí karosérie je Interstar-e ideálnym partnerom pre podniky všetkých veľkostí.
Dieselová verzia tohto nového modelu ponúka deväťstupňovú automatickú prevodovku s vysokým krútiacim momentom a najlepšiu spotrebu paliva v triede

Revolučná ponuka pre elektrické modely Volkswagen ID. na Slovensku

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, vychádza ďalej ústrety záujemcom o elektrické modely radu ID. revolučnou cenovou ponukou. Týka sa všetkých osobných modelov, vrátane najnovšej limuzíny ID.7. Vďaka kombinácii zníženej ceny a jednorazového bonusu sú jednotlivé modely výrazne lacnejšie. Navyše sú vo všetkých štyroch elektrických modelových radoch na výber aj akciové modely Limited s bohatým príplatkovým vybavením v hodnote od 6360 € do 9430 € v cene modelu.

Nový elektrický Renault Master E-Tech

Dojazd 460 km na jedno nabitie 100% elektrického renault MASTER sa stáva novým štandardom pre dojazd a efektívnosť

TOYOTA GAZOO RACING PREDSTAVUJE ŠPECIÁLNE EDÍCIE GR YARIS INŠPIROVANÉ SVOJIMI MAJSTRAMI SVETA V RELY

Značka Toyota dnes predstavila dve exkluzívne vysokovýkonné verzie nového modelu GR Yaris, ktoré vyvinula s osobným prispením jazdcov svojho tímu TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team (TGR-WRT) a majstrov sveta Sébastiena Ogiera a Kallea Rovanperäho. Nové modely debutovali hneď v prvý deň Rely Monte Carlo, úvodného podujatia FIA Majstrovstiev sveta v rely (WRC) v roku 2024.

 

Úplne nová generácia modelov Škoda Superb a Škoda Kodiaq prichádza na slovenský trh

Autorizovaní predajcovia značky Škoda na území Slovenska začínajú prijímať objednávky na novú generáciu modelu Superb. Vlajková loď mladoboleslavskej automobilky prichádza na trh najskôr v karosárskom variante kombi s jednou benzínovou a dvomi naftovými motorizáciami. Ďalšie pohonné jednotky, ako aj prevedenie liftback, rozšíria ponuku modelového radu Superb v priebehu roku 2024. Do predaja sa tiež dostáva nová generácia obľúbeného SUV modelu Kodiaq, ktorý je rovnako ako Superb dostupný v troch motorizáciách a v spojení s automatickou sedemstupňovou prevodovkou. Podobne ako v prípade Superbu, budú ostatné motorizácie nabiehať v priebehu roka 2024. Nový Superb štartuje s uvádzacím bonusom už od 38 840 eur s DPH a Kodiaq je možné objednať s uvádzacím bonusom už od 36 170 eur. Štartovacia cena sa u oboch modelov týka motorizácie 1,5 TSI ACT (110 kW) e-TEC so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG a vo výbavovom stupni Selection. 

Nový Hyundai BAYON je štýlovejší, ale v prvom rade praktický crossover.

Hyundai predstavil nový Bayon s odvážnym a robustným dizajnom exteriéru. Auto disponuje rozsiahlym zoznamom prvkov inteligentnej konektivity a bezpečnosti, vďaka ktorým vyniká v segmente subkompaktných SUV.

 

Nová Toyota Camry

  • Prvotriedny sedan od spoločnosti Toyota prináša elegantnejší, atletickejší štýl
  • Prepracovaný interiér s kultivovanou, modernou atmosférou a luxusným charakterom
  • Piata generácia technológie hybridného elektrického pohonu od spoločnosti Toyota zabezpečuje vyšší výkon, nižšiu spotrebu a väčší pôžitok z jazdy
  • Najnovšie multimediálne systémy Toyota a nový, prispôsobiteľný digitálny displej prístroja vodiča
  • Ďalší pokrok v oblasti aktívnej bezpečnosti a asistenčných technológií Toyota T-Mate
  • Začiatok výroby je naplánovaný na jún 2024, kedy Toyota oznámi aj ceny, a prvé vozidlá začnú do predajní prichádzať v septembri 2024

 

Lexus RX - najlepšie veľké SUV v The Car Expert Awards 2024

Od predstavenia tohto modelu v roku 1998 si vlajkové SUV značky Lexus zakúpilo viac ako 3,5 milióna ľudí. Najnovšia, piata generácia debutovala na trhu v roku 2023. Dostupná je s tromi verziami hybridného pohonu – RX 350h je klasický hybrid s výkonom 250 k, RX 450h+ má plug-in hybrid s výkonom 309 k a RX 500h má 371 k a kombinuje preplňovaný motor s automatickou prevodovkou a novým pohonom 4x4 DIRECT4. Široká škála elektrifikovaných pohonov prispela k tomu, že RX získalo titul najlepšieho veľkého SUV v každoročnom britskom hlasovaní The Car Expert Awards 2024.

 

Toyota prináša elektrické bZ4X s rýchlejším nabíjaním a väčším pohodlím

Spoločnosť Toyota vylepšila čisto elektrické, stredne veľké SUV bZ4X, vďaka čomu je nabíjanie rýchlejšie, pohodlnejšie a praktickejšie. Systém ohrievania batérie umožní skrátiť čas nabíjania pri nízkych teplotách v režime rýchleho nabíjania jednosmerným prúdom. Vykurovací okruh bol doplnený o nový výmenník tepla typu voda-voda a regulačný ventil vykurovania, ktorý pomáha zvyšovať teplotu batérie.

Sebavedomý v teréne aj na ceste: Audi Q8 e-tron edition Dakar

Je inšpirovaná najväčšou púštnou rallye na svete: Audi Q8 e-tron edition Dakar. Z vonkajšej strany sa špeciálny model vyznačuje zvýšeným podvozkom a voliteľné polepy pripomínajú model RS Q e-tron navrhnutý pre Rally Dakar a majú elektrickým pohonom a meničom energie. Terénne schopnosti tohto exkluzívneho SUV v kombinácii s vysokým a okamžite dostupným krútiacim momentom sú ideálne pre dobrodružné ľudí, ktorí chcú jazdiť aj mimo vyšliapaných ciest na elektrický pohon. Q8 e-tron edícia Dakar je možné objednať v prvom štvrťroku 2024. Ceny sa v Nemecku začínajú od približne 120 000 eur

Úplne prvý model BMW i7 Protection. Nový model BMW radu 7 Protection

Obom modelom vyvinutým na základe BMW radu 7 sa podarilo spojiť koncepciu ochrany s vynikajúcou úrovňou komfortu a vnútorného priestoru, pokročilými prvkami výbavy a dynamickými vlastnosťami. Model BMW i7 Protection s plne elektrickým pohonom je ako vôbec prvý pancierovaný sedan na svete skutočným priekopníkom. Poháňajú ho dva výkonné elektromotory a spĺňa všetky požiadavky triedy ochrany VR9, rovnako ako aj BMW radu 7 Protection so spaľovacím motorom.

Kia EV9 je Auto roka 2024 v Slovenskej republike

Odborná motoristická porota zložená z členov printových, elektronických a televíznych médií zvolila Auto roka 2024. Je ním Kia EV9.

 

Spoločnosti Airbus a BMW Group spúšťajú súťaž Quantum Computing Competition s cieľom vyriešiť najvážnejšie výzvy v oblasti mobility

Príspevky od študentov, výskumníkov a odborníkov v oblasti kvantových technológií možno zasielať do 30. apríla 2024
Táto výzva je prvou svojho druhu a spája dvoch svetových lídrov v odvetví
Cena víťaznému tímu v hodnote 30 000 EUR

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén