Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Je Škoda Superb dostupná len v elektrifikovaných verziách?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Chevrolet s novinkami

Paríž – Chevrolet pripravuje na najvýznamnejší jesenný autosalón v Európe dve svetové a dve európske novinky. Už dnes si ich môžeme ucelene predstaviť.

Hybridná premiéra

Mníchov – Vo svetovej výstavnej premiére sa na parížskom autosalóne predstaví aj vozidlo BMW Concept 7 Series ActiveHybrid. Ako napovedá označenie, ide o štúdiu hybridnej luxusnej limuzíny.

Výborné výsledky

Stuttgart – Nová generácia triedy M dosiahla v crash testoch Euro-NCAP (New Car Assessment Programme) vynikajúci výsledok. Offroad značky Mercedes bol preto vyznamenaný najvyšším ocenením piatich hviezdičiek za veľmi vysokú úroveň ochrany pasažierov.

Počtom menší

Nitra – Šestnásty ročník Autosalónu Nitra privítal menej automobilových značiek ako po minulé roky. Bol zaradený v kalendári O.I.C.A., čo mu pridáva punc medzinárodného podujatia.

Bohatá expozícia

Hannover – Spoločnosť Daimler predstaví vyše 80 vozidiel v štyroch expozíciách svojho druhu najväčšej špecializovanej medzinárodnej výstavy IAA, ktorá sa bude konať od 25. septembra do 2. októbra 2008 v nemeckom Hannoveri.

Ďalšie podrobnosti o Volte

Detroit – Koncern General Motors vstupuje do druhého storočia svojej existencie uvedením netrpezlivo očakávanej produkčnej verzie modelu Chevrolet Volt.

Nový program predaja

Bratislava – Spoločnosť AAA AUTO predstavila nový program AAA PREMIUM AUTO. Zameraný je na predaj zánovných automobilov s vekom do dvoch rokov. Okrem toho môžu mať tieto vozidlá najazdených maximálne 40 tisíc kilometrov.

Neskorší príchod

Bratislava – Na svete je tretia generácia Hondy City, no na štvordverový sedan si musí ďalší svet ešte nejaký čas počkať. Svoj príchod totiž najprv ohlásil iba v Thajsku.

Pokračovanie trojkou

Paríž – Domáca značka Renault je na najvýznamnejší jesenný autosalón poriadne pripravená. Mégane vstúpi do tretej generácie a my už dnes môžeme ponúknuť do diskusie jeho štylistiku.

S prívlastkom najčistejší

Ingolstadt – Technológia TDI od Audi je na ceste do USA. Nemecká značka uvedie na americké cesty Audi Q7 3.0 TDI ultra low emission system, ktorý má najčistejší naftový motor na svete.

Sedemmiestne MPV


Zürich – Na pôdu parížskeho autosalónu zavíta aj štúdia Chevrolet Orlando. Americká značka ňou naznačuje, že chce vstúpiť do segmentu sedemmiestnych viacúčelových vozidiel (MPV).

Desiaty v poradí

Bratislava – Jubilejným desiatym automobilom značky Renault, ktorý získal v bariérových testoch EuroNCAP päť hviezdičiek, je SUV s názvom Koleos.
Renault dokazuje, že konštruuje bezpečné vozidlá.

Nový koncom roka

Spartanburg – Súčasná generácia automobilu BMW Z4 oznámila koniec svojej výroby. Koncom roka sa objaví nasledovník, má sa tak stať na americkej pôde.

Päťhviezdičkové SUV

Bratislava – Najnovšie sa podrobil bariérovým skúškam EuroNCAP aj Mercedes-Benz triedy ML a dá sa povedať, že pri ochrane pasažierov uspel na výbornú. Pri ochrane chodcov získal iba jednu hviezdičku.

Prvá fotografia Avensisu

Paríž – Hoci je ešte do otvorenia parížskeho autosalónu na začiatku októbra dosť času, už sa objavujú prvé snímky noviniek. Výnimkou nie je ani Toyota, ktorá predstavuje zatiaľ zadnú a bočnú líniu vozidla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén