Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Prvé fotografie modelu Cruze

Detroit – Hoci svetovú premiéru absolvuje na Parížskom autosalóne v októbri, my už poznáme jeho podobu. Chevrolet zverejnil prvé snímky modelu Chevrolet Cruze.

Vkusnosť a pôvab

Moskva/Paríž – Automobilka Renault čoskoro odhalí nový model Thalia. Stane sa tak na autosalóne v Moskve už 26. augusta. Novinka vyžaruje eleganciu podporenú dizajnom prednej masky.

Taliansko-britská kreácia

Pebble Beach – Na kalifornskej výstave automobilov sa svojou „maličkosťou“ prezentovala zaujímavá kreácia z dielne talianskeho štylistického štúdia Pininfarina.

Renesancia dizajnu

Pebble Beach – Počas prehliadky krásy a histórie Pebble Beach Concours d’Elegance v Kalifornii ponúkol Cadillac zanietencom pre krásne automobily svetovú premiéru svojho najnovšieho dizajnu sériovo vyrábaných automobilov.

Celkové odhalenie neskôr

Los Angeles – Hoci je do novembrového autosalónu s oficiálnym názvom 2008 Los Angeles Auto Show ešte pomerne ďaleko, na svete je prvá snímka premiérového Infinity.

Aj naftová alternatíva

Bratislava – Pred časom zaujala širokú motoristickú pospolitosť novinka z ďalekej Indie. Spoločnosť Tata predstavila model Nano, ktorý poháňa benzínový motor.

Úspešný štart


Stuttgart – Viac ako desať tisíc záväzných objednávok na Mercedes-Benz GLK za prvý mesiac od spustenia predaja potvrdzuje, že toto kompaktné SUV novej triedy sa ujalo. V Európe aj na Slovensku bude v ponuke od októbra tohto a v Spojených štátoch začiatkom budúceho roku.

Nové špeciality

Stuttgart – Porsche uvádza dve novinky – ide o výkonovo posilnené verzie Boxster S Porsche Design Edition 2 a Cayman S Sport. Obe sú vybavené pohonnými jednotkami s objemom 3,4 litra a ich výkon je 223 kW (303 k). Je to o osem koní viac ako pri doterajších S verziách.

Postupný vývoj

Marl – Motoristická verejnosť sa s automobilom Loremo LS (Low Resistance Mobile) prvýkrát zoznámila v roku 2006. Teraz je na rade jeho ďalší vývojový stupeň.

Premiéra v Paríži

Brentwood – Najmenší z automobilov značky Ford, model Ka, sa dočká druhej generácie. Tento pokračovateľ rodu sa oficiálne predstaví na parížskom autosalóne začiatkom októbra tohto roka.

Šťastná sedmička

Tokio – O poverčivosti v prípade siedmej generácie modelu Suzuki Alto nemôže byť ani kúsok reči. Číslica sedem pri tomto modeli jednoducho naznačuje, že sa nadväzuje na predchádzajúce edície a moderný vzhľad prináša predpoklad ďalšieho úspešného predaja.

Výnimočná ponuka

Gaydon – Aston Martin má vo svojom portfóliu skvelé vozidlá, onedlho má pribudnúť séria, ktorá ešte zvýši exkluzivitu automobilov tohto výrobcu. Pôjde o model One-77, ktorý ponúkne radosť svojim majiteľom v limitovanej sérii.

Rokovania Daimleru a Kamazu

Bratislava – Spoločnosť Daimler rokuje o odkúpení 42-percentného podielu v spoločnosti Kamaz, ktorá má najvyšší, až 30-percentný podiel na ruskom trhu vo výrobe nákladných vozidiel.

Šiesta edícia

Wolfsburg – Na svete sú prvé snímky a informácie o šiestej generácii Volkswagenu Golf. Predchádzajúcich päť generácií si pripísalo viac ako 26 miliónov predaných kusov, čo znamená, že Golf je najviac predávaným európskym automobilom.

Príkladná ekológia

Stuttgart – Naftová 3-litrová pohonná jednotka značky Mercedes-Benz sa môže pochváliť veľkou ohľaduplnosťou voči životnému prostrediu. Tento motor dosahuje maximálny výkon 155 kW (210 k) a krútiaci moment 540 Nm pri 1600 až 2400 ot/min.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén