Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Vízia malého sedanu

Detroit – Ford Motor Company predstavil na domácej výstavnej pôde víziu nového malého vozidla Ford Verve concept. Ide o štvordverovú verziu, ktorá má zapadnúť do rámca vyššieho dopytu po týchto vozidlách v USA.

Pick-up s visačkou ikony

Detroit – Na americkej pôde je veľmi populárnym modelom Ford F-150. Aktuálne sa do spoločnosti takzvaných „full-size pick-upov“ hlási novinka s prívlastkom 2009.

Otvorená obloha

Detroit – Projekt automobilu Lexus LF-A vzbudzuje pozornosť už nejaký čas. Doteraz sme poznali uzatvorený variant kupé, teraz prichádzajú japonskí inžinieri s verziou roadster.

Potvrdené na autosalóne

Detroit – Po časoch štúdie sa môžeme s plnou vážnosťou trochu venovať sériovému modelu Hyundai Genesis. Luxusný sedan má ambície presadiť sa aj na zaujímavom americkom trhu.

Zrodený v Amerike

Detroit – Viaceré automobilky si osvojili filozofiu, ktorá velí navrhovať a vyrábať vozidlá tam, kde sa majú predávať. Výnimkou nie je ani japonská Toyota, ktorá priviezla do Detroitu novinku crossoveru s názvom Venza.

Po skiciach realita

Detroit – Podobu automobilu Mitsubishi Concept RA sme priniesli na skiciach ešte pred autosalónom, teraz prichádza čas na predstavenie reálnej podoby. Aj v tomto športovcovi dostáva priestor nafta.

Možno aj do výroby

Detroit – Cadillac CTS je verejnosti známy, model ročníka 2008 to má namierené aj do Európy. Okrem odvodenej verzie CTS-V sa na americkej prehliadke noviniek predstavil aj koncept kupé.

Naftový trhač asfaltu

Detroit – Časy naftových agregátov v superšportoch sú tu! Dokumentuje to aj špičkový atlét z dielne Audi. Model R8 V12 TDI sa za svoj technický potenciál konzumujúci naftu nemusí vôbec hanbiť. Prezentuje to na americkej pôde.

Nárast v Rolls-Royce

West Sussex – V šľachtickej anglickej automobilke Rolls-Royce Motor Cars môžu byť s vývojom predaja automobilov spokojní. Táto spoločnosť patrí päť rokov pod krídla nemeckého výrobcu BMW Group a jej aktíva potešiteľne stúpajú.

Prvá jemná prezentácia

Stuttgart – Zaujímavé poodhalenie si zvolil Mercedes-Benz pri svojom novom modeli CLC. V popredí sa vyníma topmodelka Eva Padberg. Je to symbolický počin, pretože novinka sa má v plnej kráse predstaviť na módnej prehliadke v Berlíne koncom januára tohto roka.

Jetta na britských ostrovoch

Londýn – V novom roku vstúpi do pohárových pretekov na britských ostrovoch aj značka Volkswagen. Nový seriál pretekov má názov Volkswagen Racing Cup.

Symbol športovosti

Detroit – Do americkej mekky automobilizmu sa vyberie aj najnovší ostrý športovec z dielne Audi. Verzia TT si vo vyššom leveli pridáva ešte typické písmeno znamenajúce športovosť.

Automatický pilot

Las Vegas – Na výstave Consumer Electronics Show predviedol General Motors automobil Chevrolet Tahoe Boss, ktorý je schopný jazdiť bez ovládania človekom. Využíva na to najmodernejšiu elektroniku.

Zmena filozofie

Detroit – Na domácej americkej pôde nebude chýbať ani zastúpenie značky Ford. Tá predvedie vozidlo, ktoré naznačuje budúcnosť SUV. Ide o Ford Explorer America Concept.

Oficiálne snímky Škody Superb!

Mladá Boleslav – Automobilka Škoda Auto zverejnila fotografie novej generácie Škody Superb. Vozidlo sa premiérovo výstavne predstaví na ženevskom autosalóne začiatkom marca.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén