Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Tridsiatka Accorda

Londýn – Vo Veľkej Británii oslavuje Honda Accord svoje tridsiatiny. Pred tromi desaťročiami sa tu objavila na trhu a patrí medzi najúspešnejšie automobily.

Naznačenie budúcnosti

Bratislava – Land Rover Freelander môže mať podobné pokračovanie, ako naznačuje prichádzajúca štúdia. Koncept sa predstaví na autosalóne v Detroite a ponúkne karosériu s trojicou dverí.

Crossover Nissanu je úspešný

Sunderland – Kompaktný crossover Nissan Qashqai dosiahol v Európe hranicu 100 000 predaných vozidiel. Model sa začal predávať v marci a stotisíce vozidlo si jeho kupujúci odviezol v poslednom novembrovom týždni.

Prvá oficiálna podoba

Mladá Boleslav – Nedávno sme písali o prvých skúšobných jazdách na americkom kontinente. Teraz prichádza na rad prvá snímka luxusného zástupcu od výrobcu charakterizovaného okrídleným šípom.

Štyri kruhy lámu rekordy

Ingolstadt – Za prvých jedenásť mesiacov predala značka Audi približne 893 600 vozidiel. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to o 7,3 percenta viac. Významné prírastky sa týkajú Veľkej Británie, Španielska, Ruska a Číny.

Mini na voľný čas

Mníchov – V roku 2009 sa má na automobilovej scéne objaviť Mini SAV (Sport Activity Vehicle). BMW oznámilo že koncept vypracovaný oddelením Mini Design a inžiniermi z BMW bude presunutý do Magna Steyr v rakúskom Grazi.

Príchod svalnatých línií

Detroit – Časy dobre vyzerajúcich športových automobilov z Ameriky má najnovšie oživiť automobil Dodge Challenger SRT8. V roku 2006 sa Challenger objavil ako štúdia, teraz sa otvára jeho sériová kariéra.

Zmena v oddelení dizajnu

Mladá Boleslav – Vedúci oddelenia dizajnu Škoda Auto, Jens Manske, prechádza do koncernového dizajnu. Pod jeho vedením vznikla nasledujúca generácia modelu Superb a ďalšie vozidlá, ktoré prídu na trh neskôr.

Luxus mieri na Ukrajinu

Kijev – Šľachtická značka Rolls-Royce rozširuje svoje zastúpenie na Ukrajine. Obchodný a marketingový riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars, Graeme Grieve, otvoril predajňu týchto luxusných vozidiel v metropole tejto krajiny.

Kontakt s publikom

Bologna – Prvý kontakt s návštevníkmi autosalónu zažíva aj Hyundai i10, malé vozidlo s kompetenciou pohybovať sa bez problémov najmä v meste. Obdivovať ho môžu návštevníci výstavného podujatia v talianskej Bologni.

Atraktívnejšia ponuka SUV

Bologna – Chevrolet Captiva je opticky príjemným automobilom už vo svojej základnej sériovej podobe. Teraz prichádza čas na to, aby sa do života dostala športovejšia verzia Sport.

Preoblečená päťstovka

Bologna – Malá „fiatka päťstovka“ zažíva predajný boom, preto si jej tvorcovia povedali, že jej pozíciu ešte posilnia. Na domácom autosalóne prezentujú dve verzie tohto retro autíčka.

Spomienka na okruhy

Bologna – Značka Peugeot sa v Bologni odprezentuje štúdiou, ktorá sa nechala inšpirovať vzhľadom okruhového špeciálu 908 Hdi FAP. Ten celkovo vyhral preteky Le Mans Series (LMS), v domácej 24-hodinovke Le Mans skončil druhý.

Krok k lepšiemu

Bologna – Na taliansku autosalónovú pôdu má namierené nová Mazda5. Hoci neprichádza s bombastickými premenami, opäť je o krôčik bližšie k praktickej dokonalosti.

V novej športovej línii

Essen – Vo Frankfurte sa na IAA odprezentovala upravená podoba automobilu Ford Focus. Teraz prichádza na rad model ST, ktorý si vzhľadovo zakladá na kolegovi.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén