Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Lexus LM 350 h aj 7-miestnu verziu?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Nová európska centrála

Frankfurt – Investícia vo výške 74 miliónov eúr umožní spoločnosti Kia poskytovať lepšie služby zákazníkom. V budove novej centrály sa taktiež nachádza prvé nezávislé dizajnové centrum tejto spoločnosti.

Príchod terénnej osmičky

Na európskych troch sa onedlho predstaví nový Land Cruiser V8. Ôsma generácia tohto modelu si zachováva bezkonkurenčnú priechodnosť terénom, ale súčasne pridáva vyššiu mieru kultivovanosti, pohodlia a ešte lepšie jazdné vlastnosti.

Rýchle britské GTS

Anglický výrobca športových automobilov Farbio uvádza do pozornosti solventnejších majiteľov účtov výtvor so špecifikáciou GTS. Ide o dvojmiestne vozidlo postavené na rúrkovom ráme.

Trojicu odklepne kladivko

Auburn Hills – Prvé tri vyrobené kusy pôjdu do dražby. Reč je o modeli Dodge Challenger, ktorý v klasických tvaroch stelesňuje poriadneho svalovca. Prvé kusy budú vyhotovené vo verzii SRT8.

Onedlho sa odhalí nová C5

Paríž – Najprv koncept ako predkrm, potom sériová podoba nového modelu C5. Francúzska značka Citroën si načrtla presne takýto scenár, sériovka C5 sa predstaví približne v polovici októbra.

Pozície na americkom kontinente

Wolfsburg – Podľa šéfa Volkswagenu v USA, Stefana Jacobyho, by sa mali za nasledujúcich desať rokov počty predaja Volkswagenu na americkom kontinente strojnásobiť a v prípade Audi zdvojnásobiť.

Pokračovanie tradície Melkusovcov

Drážďany – Rodina Heinza Melkusa, ktorý preslávil svojho času východnú časť Nemecka stavbou zaujímavých športových automobilov, pokračuje v začatom diele. Syn a vnuk sa starajú o výrobu repliky RS 1000 a zároveň pripravujú verziu RS 2000.

Príprava na Detroit

Soul – Automobilka Kia sa chce na prvom budúcoročnom autosalóne v Detroite pochváliť novým športovým terénnym vozidlom. V súčasnosti poodhalila kúsok z neho, opona sa celkom zdvihne neskôr.

Svižná trojkolka

Quebec – Spoločnosť BRP (Bombardier Recreational Products) založil Joseph -Armand Bombardier v roku 1942 a táto vyrába okrem iného aj štvorkolky Bombardier. Najnovší prírastok je trojkolka a volá sa Can-Am Spyder.

S chuťou do ďalšieho projektu SUV

Frankfurt – Automobilka Seat, zdá sa, má veľké plány. Po ľahkom SUV Altea freetrack dostala chuť vyprodukovať aj ďalšiu sériovku do terénu a na bežné cesty. Tento trh sa drží dobre, prečo teda neprísť roku 2009 s niečím novým?

Fit sa predstaví v novom šate

Tokio – Scenár príchodu novej Hondy Jazz alebo Fit (volá sa takto v Japonsku, Číne, Severnej a Južnej Amerike) je naplánovaný tak, že sa najprv stane novinkou v domácom prostredí. Táto logická postupnosť sa odohrala aj pri predchádzajúcom ťažení tohto automobilu.

Nadupaný Civic šiel na dračku

Tokio – Japonská Honda pred nedávnom predstavila vo svojej domovine veľmi atraktívny sedan Civic Mugen RR. Slovo Mugen je v prípade značky Honda synonymom športovosti a dravosti.

Superb sa chystá na druhú edíciu

Mladá Boleslav – Automobilka Škoda Auto sa svojho času pustila do oblasti luxusnejších automobilov prostredníctvom modelu Superb. Čas priniesol množstvo úvah o tom, že sa už s pokračovaním ďalšej generácie neráta a toto vozidlo nebolo rentabilné.

Mikroformát s okrídleným šípom

Mladá Boleslav – Minulý rok v Paríži pútala pozornosť publika štúdia z dielne mladoboleslavského výrobcu automobilov, Joyster. Hoci išlo o koncept, ktorý môže, ale nemusí mať v sebe gény budúceho výtvoru, dnes je situácia jasnejšia.

Na báze modelu Logan

Curitiba – Francúzsky Renault nenecháva nič na náhodu a rozvíja svoje aktivity aj smerom do Južnej Ameriky. V brazílskom závode Curitiba sa bude vyrábať zaujímavý produkt, ktorý bude oslovovať najmä tamojší trh.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén