Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Užitočné trojčatá

Bursa – Ak robia traja to isté, vznikne dobrý produkt. Takto sa dá parafrázovať jedna ľudská múdrosť. Platí to o trojici vozidiel Fiatu a koncernu PSA, do ktorého patria Citroën a Peugeot.

Technická posilovňa pre Corvettu

Detroit – Príchod budúcej Corvetty bude poznamenaný technickými novinkami, ktoré potešia každého, kto si rád užije väčšiu jazdnú istotu. Na tému dňa sa vraj dostane nielen nova prevodovka, ale aj pohon.

Čistý mestský futurizmus

Tokio – Na budúcnosť mestského vozidla sa svojimi očami pozrie aj ďalší japonský výrobca. Miestom určenia bude Tokyo Motor Show. Štúdia má označenie SSC

Auto z rodu nevšedných

Tokio – Japonská automobilka Mazda sa v ostatnom čase dostala do väčšieho povedomia motoristického sveta prostredníctvom viacerých zaujínavých štúdií.

Ďaleko je Tokio

Tokio – Pre domácu značku to však neplatí a tá privezie na dosky, ktoré znmamenajú autosalón, novinku v podobe štúdie Mazda Premacy Hydrogen RE Hybrid.

Zmena názoru možná

Mladá Boleslav – Okolo modelu Yeti sa viedli diskusie, či vôbec bude jeho sériový pokračovateľ, alebo nie. Misky váh boli nedávno naklonené na zápornú stranu, o zopár dní svitli iné časy.

Rad 1 vo verzii kabriolet

Mníchov – Po lete prichádzajú chladnejšie časy, ale ani toto obdobie nie je prekážkou na predstavenie nového kabrioletu. Bavorský výrobca uvádza do života BMW 1 Cabrio.

S pätnástkou na krku

Nitra – Slovenský jesenný autosalón oslavuje malé jubileum – jeho brány sa otvorili už v 15. ročníku. Tohto roku tu bolo viacero aktuálnych jesenných noviniek, ktoré sa predstavili aj vo Frankfurte.

Päť rokov a dve miliardy

Mladá Boleslav – Posilňovanie pozícií na trhu sa neobíde bez investícií do rozvoja. Automobilka Škoda Auto má vraj v nasledujúcich piatich rokoch investovať dve miliardy eúr a vytvoriť viac ako 2 tisíc pracovných príležitostí.

Edícia so športovou krvou

Magny Cours – Športová automobilová prehliadka World series zaregistrovala aj príchod športovca z dielne Renaulta. Ide o Renault Clio RS Edition, ktorý je veľmi hbitým vozidlom za relatívne dobré peniaze.

Caddy Life má štvoro hviezdičiek

Testy EuroNCAP opäť vydali svedectvo o bariérových skúškach zopár automobilov. Volkswagen Caddy Life sa vysporiadal s touto skúškou dobre, získal štyri hviezdičky.

Šesťdesiatiny modelov série F

Dallas – Automobilka Ford sa rozhodla osláviť okrúhlych šesť krížikov na chrbte modelov F najsprávnejším spôsobom. Na svet sa dostáva limitovaná edícia 60th Aniversary Limited Edition.

Kia v radoch polície

Bratislava – Automobilka Kia slávnostne odovzdala slovenskej polícii prvých 43 vozidiel. Do konca roka by sa mal počet celkovo dodaných vozidiel zaokrúhliť na 350 kusov.

Maximum pre Ford Mondeo

Kolín nad Rýnom – Novinka od Forda sa prezentovala pri bariérových skúškach v najlepšom svetle. EuroNCAP dokonca potvrdilo, že ide o jedno z najbezpečnejších vozidiel súčasnosti.

Do mikroformátu mieri aj Fiat

Turín – Talianska automobilka Fiat chce v nasledujúcich rokoch vyrábať vozidlo v menšom vydaní ako je Fiat 500. Takýto reprezentant by vraj mal prísť na rad roku 2009.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén