Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Používa MG4 XPOWER jeden elektromotor?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Nový model All-Terrain: všestranné vozidlo s inteligenciou novej Triedy E

So sériovo dodávaným náhonom na všetky kolesá 4MATIC, zvýšenou svetlou výškou vďaka rovnako sériovému vzduchovému pruženiu AIRMATIC a terénnemu jazdnému programu si nová Trieda E All-Terrain so svojimi väčšími kolesami bez námahy poradí s ľahkým terénom, napríklad s poľnými cestami. Ďalšími praktickými detailmi pri jazdných zážitkoch mimo spevnených ciest sú terénna obrazovka  a funkcia Transparentná kapota motora, ktorá je súčasťou 360-stupňovej kamery. Typickým znakom modelu All-Terrain je jeho výrazný vzhľad: medzi terénne dizajnové prvky patria osobitá maska chladiča, špeciálne nárazníky, vysokolesklá pochrómovaná vizuálna ochrana proti podbehnutiu vpredu aj vzadu a obloženie výrezov kolies v matnej tmavosivej farbe. Nová Trieda E All-Terrain slávi svoju svetovú premiéru na výstave IAA v Mníchove a dopĺňa tak rodinu Triedy E. Od prvého kvartálu prichádza k obchodným partnerom predaja.

 

 

Piata generácia Priusu má nižšiu spotrebu paliva a dlhší dojazd v režime EV

Nová Toyota Prius Plug-in Hybrid je nielen najdynamickejšou, ale aj najefektívnejšou  generáciou v histórii modelu. Dlhý dojazd v režime EV, ako aj nízka spotreba paliva sú zásluhou pokročilých technológií, ktoré debutujú v tomto modeli.

Nový Hyundai i20 sa na Slovensku predáva už od 14 240 €.

Nový Hyundai i20 sa na Slovensku predáva s dvomi motorizáciami. 4-valcový atmosférický benzínový motor 1,2i má výkon 62 kW (84 k) a je spojený s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. 3-valcový turbo benzín 1,0 T-GDi s výkonom 74 kW (100 k) je k dispozícii so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou DCT prevodovkou. Zákazník si tiež môže vybrať medzi tromi stupňami výbav – Comfort, Family a Style – pričom v najbližších mesiacoch pribudne aj možnosť voľby športovo ladenej výbavy N Line. Cena nového Hyundai i20 začína na sume 14 240 € s DPH s motorizáciou 1,2i, resp. 15 140 € s DPH s motorizáciou 1,0 T-GDi.

 

 

Vodíkový hybrid N Vision 74 od Hyundai získal prestížne dizajnérske ocenenie Red Dot Design Award.

  • „Pojazdné laboratórium“ N Vision 74 získalo ocenenie Red Dot Award: Design Concept.
  • N Vision 74 predstavuje dizajnovú víziu značky, ktorá ponúka zábavu z jazdy v ére udržateľnej budúcnosti.
  • Vozidlo tiež vzdáva hold dizajnu konceptu Pony Coupe, ktorý Hyundai predstavil v roku 1974.

 

Kia pokračuje v rekordných predajných výsledkoch v Európe aj v prvom polroku 2023

- 304 757 predaných vozidiel značky Kia v Európe v prvej polovici roku 2023 predstavuje nárast o 3,8 % v porovnaní s minulým rokom

- Elektrifikované vozidlá značky Kia predstavovali 34 % jej európskeho predaja

 

Atraktívne bonusy na elektrické SUV Volkswagen

Spoločnosť Porsche Slovakia, autorizovaný importér značky Volkswagen na Slovensku, pripravila cenové zvýhodnenie – jednorazový bonus za presne určených podmienok – na skladové vozidlá ID.4 a ID.5. Vďaka nemu je najlacnejší model ID.4 Pure Performance teraz dostupný už za cenu od 36 990 €. Pri elektrickom SUV-kupé sa aktuálna ponuka začína modelom ID.5 Pro, ktorý má zvýhodnenú cenu od 44 990 €.

 

Skupina Renault investuje do budúcnosti odolných vodíkových technológií, ktoré dopĺňajú pohony s nulovými emisiami a rozvoj udržateľnej mobility.

V rámci Stratégie trvalo udržateľného rozvoja si Skupina Renault stanovila za cieľ dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2040 v Európe a do roku 2050 na celom svete. Skupina má v úmysle dosiahnuť tento cieľ vývojom vodíkového pohonu ako doplnku k 100 % elektromobilom. Dodávka Renault Master na vodíkový pohon je teraz realitou. Cieľom Skupiny Renault je dosiahnuť do roku 2030 30 % podiel na európskom trhu úžitkových vozidiel so spoločným podnikom HYVIA. Pre Renault a Alpine je osobný automobil na vodíkový pohon momentálne vo fáze návrhu.

 

Kia EV9 debutovala na festivale rýchlosti v Goodwoode

- V dňoch od 13. do 16. júla sa konal dynamický debut nového trojradového sedemmiestneho elektrického SUV Kia EV9

- Model bol staticky aj dynamicky predstavený počas štvordňového podujatia v Anglicku

 

Na Slovensku odštartoval predpredaj novej hybridnej Toyoty C-HR. Ceny sú už známe

Toyota koncom júna tohto roku vo svetovej premiére odhalila úplne novú generáciu modelu Toyota C-HR. Rafinované kompaktné SUV, ktoré zaujme ostrými dizajnovými krivkami a ponúkne supermoderné technológie, už má teraz aj cenu, a Toyota tým odštartovala predpredaj.

 

Športové modely Toyoty vo verzii GR a GR SPORT sú snom každého automobilového nadšenca

Vozidlá z radu GR - GR Supra, GR Yaris a GR86 čerpajú zo skúseností pretekárskeho tímu TOYOTA GAZOO Racing a sú ukážkou schopností spoločnosti Toyota pri výrobe áut, ktoré vyvolávajú emócie nielen za volantom. Populárne modely z dizajnového radu GR SPORT inšpirovaného motoristickým športom zase odkazujú na úspechy v rely a iných pretekoch po celom svete

SsangYong dnes uvádza na trh úplne nový model Torres

Juhokórejská automobilka SsangYong v minulom roku uviedla na svojom domácom trhu model Torres, ktorý od začiatku oslavuje veľké predajné úspechy. Teraz nastáva chvíľa, ktorú slovenskí fanúšikovia značky SsangYong dlho očakávali. Dnes totiž tento úplne nový model uvádza automobilka aj na slovenský trh.

 

Toyota Yaris Cross je najpopulárnejším modelom v Európe – v prvej polovici roku 2023 sa jej predalo viac ako 100 000 kusov

Toyota Motor Europe (TME) neustále posilňuje svoju pozíciu v regióne. Polročný predaj výrobcu dosiahol 573 976 áut, čo je nárast o 2 % v porovnaní s prvými šiestimi mesiacmi minulého roka. Toyota je druhou najobľúbenejšou značkou na európskom trhu osobných automobilov. Silná pozícia TME v Európe je aj výsledkom rastúceho dopytu po elektrifikovaných automobiloch Toyota a Lexus, ktorých predaj dosiahol 409 506 kusov (nárast o 6 %). 

KAŽDÝ JOGGER SA MÔŽE STAŤ SPÁLŇOU NA CESTÁCH

  • Dacia Jogger je jediným modelom v ponuke značky Dacia s možnosťou dokúpenia balíka Sleep-in, ktorý umožňuje dvom osobám vo vozidle stráviť noc vonku, alebo dokonca celej rodine či skupine priateľov v stane Dacia.
  • Balík Sleep-in je kompatibilný aj s ostatnými 5- a 7-miestnymi verziami modelu Dacia Jogger, nielen s verziou Extreme.

 

Škoda za prvý polrok medziročne rástla o vyše 37 percent, zákazníkom na Slovensku dodala 9 tisíc áut

Spomedzi 10 najpredávanejších automobilových značiek na slovenskom trhu rástla Škoda v prvom polroku 2023 najrýchlejšie. Vyplýva to z oficiálnych štatistík registrácií nových automobilov. V medziročnom porovnaní dodala Škoda zákazníkom o 2 443 vozidiel viac, čo predstavuje nárast o rekordných vyše 37 percent. Drží si tak takmer 20 - percentný podiel na trhu s veľkým náskokom pred konkurenciou. Na vzostupe je aj záujem o bezemisnú mobilitu, čo potvrdzujú aj predajné čísla modelu Enyaq, ktorý je najpredávanejším elektromobilom na Slovensku, pričom v medziročnom porovnaní predaje zdvojnásobil.

 

Úplne nový Hyundai SANTA FE má odvážny dizajn a ponúka viac priestoru pre aktivity v meste i mimo neho.

Hyundai odhalil úplne nové SANTA FE, ktorého dizajn prešiel radikálnou premenou. Piata generácia obľúbeného SUV strednej triedy spája využiteľnosť auta v mestskom aj prírodnom prostredí tým, že reflektuje aktuálne trendy v životných štýloch zákazníkov.

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén