Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Spoločnosť Toyota v Japonsku predstavila inteligentné elektromobily a vozidlá so širokým využitím

Spoločnosť Toyota na Japonskej prehliadke mobility odhalila niekoľko úplne nových batériových konceptov nabitých novými technológiami s mimoriadne širokým využitím. Boli medzi nimi koncepty batériových elektromobilov, SUV s označením FT-3e a športové vozidlo FT-Se, koncepčný model KAYOIBAKO s možnosťou modifikácie podľa spôsobu využitia, a koncepčný model pickup-upu IMV 0.

Vylepšená Škoda Enyaq je tu. Ponúka vyšší výkon, dlhší dojazd a vyrábať sa začne už v novembri

Od novembra tohto roka prichádza nový modelový ročník vozidla Škoda Enyaq, ktorý dostáva hneď niekoľko vylepšení. Predovšetkým je to vyšší výkon, dlhší dojazd, ale aj kratšie časy nabíjania. Nový Enyaq sa dočká aj malých vizuálnych zmien v súlade s novou vizuálnou identitou značky. Škoda Enyaq modelového roku 2024 bude štartovať vo variante s 60 kWh batériou od 46 630 eur. Vrcholom ponuky bude aj naďalej model RS, avšak s navýšeným výkonom 250 kW (+30 kW). Po novom sa do ponuky dostávajú aj varianty Laurin & Klement a RS pre SUV verziu. Servisný balík s päťročnou zárukou, výhodným financovaním a s predplateným servisom bez obmedzenia počtu kilometrov už v základe pre všetky verzie Enyaq.

 

Hyundai a Iveco predstavili nový mestský autobus na vodík.

Spoločnosti Hyundai Motor Company a Iveco Group N.V. predstavili na veľtrhu Busworld 2023, ktorý sa koná v dňoch 7. až 12. októbra v Bruseli, prvý vodíkový IVECO BUS E-WAY H2.

 

Najnovšie bezpečnostné systémy Toyota T-MATE ako štandard v novej Corolle

Toyota Corolla 2023 má ešte vyššiu úroveň bezpečnosti vďaka bezpečnostným systémom Toyota T-MATE s najnovšou generáciou Toyota Safety Sense a ďalším systémom, ktoré podporujú vodiča počas jazdy a parkovania. 

Značkám Renault aj Dacia sa na Slovensku darí zotrvať na najvyšších priečkach

Výsledky predaja Skupiny Renault na Slovensku 1-8 /2023

 

Úplne nová Škoda Kodiaq: priestrannejšia, funkčnejšia a udržateľnejšia ako kedykoľvek predtým

Škoda Auto predstavuje druhú generáciu modelu Kodiaq, ktorá posúva udržateľnosť a úspornosť na vyššiu úroveň a prichádza s novým konceptom interiéru. Úplne nový Kodiaq je vybavený 13" infotainment systémom, inovatívnymi multifunkčnými ovládačmi (Smart Dials) s manuálnym ovládaním a novou štruktúrou ponuky s dizajnmi interiéru. Medzi piatimi pohonnými jednotkami, ktoré pokrývajú výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 150 kW (204 k), je aj plug-in hybridná verzia, ktorá je pre Kodiaq k dispozícii po prvýkrát a má elektrický dojazd viac ako 100 km. Dva vrcholné motory sú štandardne spojené s pohonom všetkých kolies. 

 

TOYOTA GAZOO Racing testuje palivá budúcnosti s nulovými emisiami

Okrem toho, že TOYOTA GAZOO Racing, športový tím koncernu Toyota, vyhráva tituly v najprestížnejších sériach majstrovstiev sveta,  pracuje aj na technológiách, ktoré pomôžu dosiahnuť klimatickú neutralitu. Od roku 2021 testuje spaľovacie motory poháňané vodíkom.

Škoda Auto odhaľuje skice dizajnu exteriéru nového modelu Kodiaq

Týždeň pred svetovou premiérou zverejnila Škoda Auto dizajnové skice exteriéru novej generácie modelu Škoda Kodiaq, ktoré odhaľujú jeho dynamický a emotívny vzhľad. Medzi hlavné prvky patrí skulpturálne tvarovaná predná časť, výrazné hranaté podbehy kolies, kolesá s priemerom 17" až 20", robustný zadný nárazník a predné svetlomety Matrix-LED druhej generácie s kryštalickými dizajnovými prvkami.

 

NOVÝ RENAULT TRAFIC VAN E-TECH ELECTRIC DOPĹŇA PONUKU 100 % ELEKTRICKÝCH VOZIDIEL KATEGÓRIE LCV

  • S novým modelom Trafic Van E-Tech electric má teraz Renault v každom segmente ľahké úžitkové vozidlo so 100 % elektrickým pohonom
  • Vozidlo zdedilo všetky vlastnosti, vďaka ktorým je tento model úspešný už viac ako 40 rokov
  • 52 kW batéria ponúka dojazd až 297 km v cykle WLTP

 

Volkswagen predstavuje novú generáciu modelu Tiguan

Volkswagen v rámci svetovej premiéry predstavil úplne nanovo vyvinutý Tiguan a tým tretiu generáciu bestsellera. Tiguan patrí v súčasnosti k celosvetovo najúspešnejším modelom značky – od premiéry prvej generácie v roku 2007 si kompaktné SUV kúpilo vyše 7,6 milióna zákazníkov. Nová generácia sa začne predávať v prvom štvrťroku 2024.

Nová generácia Hyundai KONA Electric je už v predaji. Poteší priestorom, dojazdom aj novými funkciami.

Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník novej generácie modelu KONA Electric. Úplne nová elektrická KONA je v ponuke s batériami s kapacitou 48,4 kWh a 65,4 kWh v dvoch úrovniach výbavy. Jej cena po zarátaní bonusu začína na sume 41 990 € s DPH.

 

Nová služba pre jednotlivcov aj firmy: Škoda GO prináša inovatívny spôsob požičiavania áut priamo od autorizovaného predajcu Škoda

Nová služba pre jednotlivcov aj firmy: Škoda GO prináša inovatívny spôsob požičiavania áut priamo od autorizovaného predajcu Škoda

Menej emisií CO2 a dvojnásobok recyklovaných materiálov v novej Toyote C-HR

Druhá generácia Toyoty C-HR bola navrhnutá tak, aby výrazne znížila emisie v každej fáze výroby a používania auta. Pri výrobe sa použilo dvakrát viac recyklovaných materiálov ako pri jej predchodcovi. Moderné lakovacie procesy a použitie ľahkých materiálov umožnili ešte viac zredukovať emisie CO2. 

NOVÉ CLIO: ATRAKTÍVNA, KONKURENCIESCHOPNÁ MODELOVÁ RADA, KTORÁ VYHOVUJE VŠETKÝM POŽIADAVKÁM A POTREBÁM VODIČOV

Clio už päť generácií určuje štandardy vo svojom segmente, je najpredávanejším vozidlom vo Francúzsku vôbec - od roku 1990 sa ich predalo 16 miliónov - a neustále sa inovuje. Nové Clio je rovnako príťažlivé ako vždy a vyladené podľa prianí a potrieb zákazníkov.

 

Nový model All-Terrain: všestranné vozidlo s inteligenciou novej Triedy E

So sériovo dodávaným náhonom na všetky kolesá 4MATIC, zvýšenou svetlou výškou vďaka rovnako sériovému vzduchovému pruženiu AIRMATIC a terénnemu jazdnému programu si nová Trieda E All-Terrain so svojimi väčšími kolesami bez námahy poradí s ľahkým terénom, napríklad s poľnými cestami. Ďalšími praktickými detailmi pri jazdných zážitkoch mimo spevnených ciest sú terénna obrazovka  a funkcia Transparentná kapota motora, ktorá je súčasťou 360-stupňovej kamery. Typickým znakom modelu All-Terrain je jeho výrazný vzhľad: medzi terénne dizajnové prvky patria osobitá maska chladiča, špeciálne nárazníky, vysokolesklá pochrómovaná vizuálna ochrana proti podbehnutiu vpredu aj vzadu a obloženie výrezov kolies v matnej tmavosivej farbe. Nová Trieda E All-Terrain slávi svoju svetovú premiéru na výstave IAA v Mníchove a dopĺňa tak rodinu Triedy E. Od prvého kvartálu prichádza k obchodným partnerom predaja.

 

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén