Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

RENAULT KANGOO, BESTSELLER, NAJPREDAVANEJSIE ELEKTRICKE VOZIDLO VO SVOJOM SEGMENTE OD ROKU 2011

  • Renault Kangoo, prvý elektromobil v histórii, ktorý získal titul Medzinárodná dodávka roka 2011, čím vytvoril novú kategóriu vozidiel, je historicky najpredávanejším modelom v segmente
  • Továreň Maubeuge v severnom Francúzsku vyrobila od roku 2011 viac ako 90 000 vozidiel Renault Kangoo a 10 000 partnerských vozidiel 100% elektrických .
  • Od svojho uvedenia na trh slúži model ako ideálne testovacie pole pre elektrické vozidlá značky

Nový Hyundai KONA má slovenské ceny. Rozmermi narástol, ale benzín a 4x4 ostali.

Slovenský importér značky Hyundai zverejnil vo štvrtok 15. júna cenník novej generácie úspešného SUV modelu KONA s benzínovým a hybridným pohonom. Cena auta s benzínovým motorom 1,0 T-GDi (88,3 kW/120 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou začína na sume 22 590 €. Zákazníkov, ktorí hľadajú vyšší výkon, poteší motor 1,6 T-GDi (145,6 kW/198 k), ktorý je k dispozícii aj s pohonom 4x4 od 31 290 €. Cena hybridnej KONY začína na 30 690 €. Vrchol ponuky predstavuje športovo ladená KONA v bohatej výbave N Line+, ktorá stojí od 33 390 €.

Toyota GR Corolla H2 Concept – prvé pretekárske auto na kvapalný vodík

Toyota GR Corolla H2 Concept, poháňaná kvapalným vodíkom, absolvovala 24-hodinové preteky na okruhu Fudži. Ide o prvé pretekárske auto na svete, ktoré používa tento typ paliva. Vodíkový spaľovací motor spoločnosti Toyota bol testovaný vo veľmi náročných podmienkach.

Škoda Enyaq bude nasadená u záchranárov už aj na ostré zásahy, v ich službách má za sebou prvý úspešný rok

Škoda Enyaq má ako prvé elektrické vozidlo záchranárov na Slovensku za sebou úspešné skúšky v teréne

 

SVETOVÁ PREMIÉRA ÚPLNE NOVÉHO MODELU LEXUS LBX

Lexus neustále rozvíja vnímanie pojmu luxus, a to nielen vytváraním žiaducich a vzrušujúcich automobilov, ale aj predefinovaním úplného zážitku z kúpy a vlastníctva vozidla.

 

Hyundai STARIA je už v predaji. MPV novinka ponúka futuristický dizajn, bohatú výbavu aj pohon 4x4.

Presne 1. júna na Deň detí odštartoval Hyundai na Slovensku predaj svojej ďalšej tohtoročnej novinky, multifunkčného vozidla STARIA. Futuristicky pôsobiace MPV cieli na rodiny, ale osloviť dokáže aj milovníkov outdoorových aktivít a firmy. STARIA je štandardne vybavená naftovým motorom 2,2 CRDi s výkonom 130 kW (177 k) a maximálnym krútiacim momentom 430 Nm, 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies s aktívnym prenosom krútiaceho momentu. Akciová cena praktickej 9-miestnej verzie začína na sume 53 490 €, luxusná a na maximálny komfort pasažierov orientovaná 7-miestna verzia stojí od 58 490 €.

 

Veľká modernizácia vlajkovej lode Volkswagen: Touareg prichádza s novými technológiami a novým dizajnom

Volkswagen podrobil tretiu generáciu modelu  Touareg rozsiahlej modernizácii. Ako prvý model značky VW prináša novo vyvinuté svetlomety „IQ.Light – HD-LED-Matrix“ s vysokým rozlíšením. Okrem toho výrobca zušľachtil aj interiér sériovým digitálnym panelom „Innovision Cockpit“ s najnovšou úrovňou hardvéru a softvéru. Nový senzor zaťaženia strechy a zdokonalené systémy podvozka rozširujú rozpätie medzi komfortom a maximálnou agilitou. Modernizovaná verzia sa dá na prvý pohľad rozoznať podľa nového dizajnu prednej a zadnej časti karosérie s inovatívnymi prvkami ako osvetlená lišta na maske vpredu a nové zadné svetlá prepojené svietiacim pásom s červeným osvetleným logom VW.  

5 hviezdičiek Euro NCAP pre Renault Austral

Model Austral práve získal maximálne hodnotenie, 5-hviezdičiek pri skúške nezávislej organizácie Euro NCAP.

Toyota a CaetanoBus vybavia madridskú verejnú dopravu vodíkovými autobusmi

Madrid sa po Barcelone stáva druhou metropolou Španielska, kde budú cestujúcich v MHD prepravovať vodíkové autobusy H2.City Gold. CaetanoBus zrealizuje objednávku na 10 takýchto vozidiel s palivovými článkami s nulovými emisiami od spoločnosti Toyota do roku 2024

Nové generácie vozidiel Kodiaq a Superb úspešne dokončili testy v extrémne nízkych teplotách za polárnym kruhom

Nové generácie modelov Škoda Superb a Kodiaq úspešne prešli intenzívnym testovaním v mrazoch za polárnym kruhom. Funkcie, kvalita a odolnosť vozidiel boli sledované pri teplotách až mínus 30 stupňov Celzia. Hlavný dôraz bol pri týchto testoch kladený na jazdnú stabilitu, komfort cestujúcich v extrémne chladných podmienkach a na celkovú spoľahlivosť pri dlhej jazde v zime. Vozidlá museli obstáť aj v prípadoch, keď je potrebné uniesť zvýšenú hmotnosť spôsobenú vrstvou ľadu a snehu. Po dokončení skúšok v extrémnych mrazoch vstupuje testovanie nových modelov do záverečnej fázy. Nový Superb a druhá generácia modelu Kodiaq budú mať svetové premiéry na jeseň 2023.

 

Nový Hyundai i20 zaujme elegantným a športovým dizajnom aj hravou farebnosťou.

Hyundai predstavil nový i20, ktorý vyrazí na cesty s osvieženým, štýlovým dizajnom. Vyniká aj bohatým bezpečnostným balíkom a vyspelými funkciami konektivity.

 

Toyota Hilux vo verzii GR SPORT spája športový štýl s ikonickou odolnosťou a spoľahlivosťou

Toyota Hilux je off-roadová legenda a potvrdzujú to tri víťazstvá na Rely Dakar, ako aj milióny vozidiel slúžiacich svojim majiteľom aj v tých najťažších podmienkach. Verzia GR SPORT, inšpirovaná vysokovýkonným modelom používaným tímom TOYOTA GAZOO Racing na Rely Dakar a Majstrovstvách sveta v cross-country rely, vyzdvihuje terénne atribúty tohto pick-upu. 

Sú Slováci pripravení na postupný prechod na elektromobilitu? Záujem o nákup elektroáut je potrebné posilňovať

Napriek tomu, že sa 90 % Slovákov spolieha na dopravu osobnými vozidlami, bezemisné automobily majú na trhu podiel len 3,7 %. Ukazujú to dáta od importérov a Eurostatu v kombinácii s exkluzívnymi informáciami vyplývajúcimi z prieskumu agentúry IPSOS pre P2P carsharingovú platformu HoppyGo. Hoci je dobíjacia infraštruktúra solídna, záujem o nákup elektromobilov je zatiaľ stále malý. Ukazuje to potrebu posilňovať povedomie o elektromobilite, elektrické vozidlá si je pritom možné ľahko vyskúšať napríklad v požičovniach áut. Platforma HoppyGo ako jediná ponúka možnosť požičať si a vyskúšať najpredávanejší elektromobil v ČR a SR - Škoda Enyaq iV - iba za 80 eur na deň. 

 

Lexus NX je najobľúbenejším modelom v Európe za prvý štvrťrok 2023

Za prvé tri mesiace roku 2023 predal Lexus v Európe 12 969 áut. Z toho bolo 83 % vozidiel elektrifikovaných (hybridy, plug-in hybridy alebo elektromobily) a najpopulárnejším modelom značky sa stal NX. Crossovery a SUV-čka tvoria 85 % predaja na starom kontinente.

Značka CUPRA predstavila svoj nový elektrický model Tavascan v čase, kedy dosiahla rekordný predaj

Značka CUPRA uplynulý piatok predstavila ďalšiu fázu svojho vývoja na podujatí Exponential Impulse v Berlíne, práve pred víkendom v ktorom sa tam konajú preteky šampionátu Formula E. Značka, tento rok oslavujúca piate narodeniny, v rámci svetovej premiéry odhalila sériovú verziu svojho prvého elektrického SUV-kupé CUPRA Tavascan, ktoré sa začne predávať v roku 2024.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén