Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Prichádza na Slovensko 9. generácia VW Passat?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Značka CUPRA vytvorila verzie Tribe Edition modelov Formentor a Ateca, navrhnuté v Barcelone

Značka CUPRA vytvorila dve verzie Tribe Edition svojich modelov Formentor a Ateca, ktoré vznikli v Barcelone. Tieto dva modely vozidiel reprezentujú hodnoty fanúšikov (CUPRA Tribe) svojim nápaditým, energickým, exkluzívnym a aktuálnym dizajnom. CUPRA Tribe sú tvorcovia zmien, ľudia, ktorí zdieľajú zvyky, hodnoty, módu, ducha a postoje. Formentor a Ateca Tribe Edition odrážajú ich vášeň a ochotu spochybňovať konvenčnosť.

 

ŠKODA v októbri s rekordným takmer 23 % podielom na trhu, jej najpredávanejším modelom je KAMIQ, elektromobilom celkovo kraľuje ENYAQ iV

ŠKODA AUTO Slovensko v októbri 2022 dosiahla bezkonkurenčne najväčší trhový podiel spomedzi všetkých automobilových značiek na slovenskom trhu. Až 22,83 % podiel je doposiaľ najlepším výsledkom českej automobilky na Slovensku za tento rok. Za uplynulý mesiac tak značka registrovala celkovo 1 719 vozidiel a v rebríčku TOP 10 najpredávanejších osobných vozidiel obsadila až šesť pozícií s modelmi KAMIQ, FABIA, SCALA, FABIA COMBI, OCTAVIA COMBI a KAROQ. Svoju suverénnu pozíciu v predajoch medzi čistými elektromobilmi taktiež potvrdil model ENYAQ iV, ktorý je stále   najpredávanejším elektromobilom na Slovensku.

Kia získala ocenenie Zlatý volant v Nemecku

Úplne nová Kia Niro EV zvíťazila v nemeckom prestížnom ocenení Zlatý volant, súťaž považovaná za najvýznamnejšie automobilové ocenenie v Nemecku. Plne elektrický crossover, ktorý bol uvedený na trh v priebehu tohto roka, získal ocenenie Zlatý volant 2022 v ostro sledovanej kategórii „kompaktné SUV“. 

RENAULT ZVEREJŇUJE CENY ÚPLNE NOVÉHO RENAULT AUSTRAL

Renault Austral, ako nový člen rodiny Renault, je súčasťou ekosystému, v ktorom má vozidlo najmodernejší softvér a optimalizovanú konektivitu, ktorá prináša zákazníkom nové zážitky.

 

Hyundai zverejnil cenník IONIQ 6 a spustil možnosť objednávania.

Slovenský importér značky Hyundai zverejnil cenník nového elektrického modelu IONIQ 6. Cena očakávanej novinky začína na sume 46 490 € s DPH. Od tejto chvíle môžu záujemcovia navštíviť predajcov Hyundai na celom Slovensku a vozidlo si objednať, alebo vyžiadať cenovú ponuku na mieru prostredníctvom online konfigurátora na webstránke Hyundai. Prvé kusy IONIQ 6 do predajní dorazia v jarných mesiacoch budúceho roka.

 

 

Nový Opel Astra je „nemecké kompaktné auto roka 2023“

Nový Opel Astra vyhlásili za „nemecké kompaktné auto roka 2023“ (GCOTY). Nezávislá odborná porota súťaže „German Car Awards“ zvolila model Astra a Astra Sports Tourer novej generácie za najlepšie kompaktné vozidlo v Nemecku, ďaleko pred konkurentmi v tomto segmente.

 

Nový Opel Grandland GSe: vysokovýkonné SUV

V stopách modelov Astra GSe a Astra Sports Tourer GSe nasleduje v tesnom závese ďalší dynamický model automobilky Opel, pochádzajúci z radov jej novej podznačky elektrifikovaných vozidiel: Opel Grandland GSe.

 

Hyundai v Európe naďalej rastie. Predal už takmer 400-tisíc vozidiel.

Napriek mnohým výzvam, ktorým v súčasnosti čelí celý automobilový priemysel, ukončila spoločnosť Hyundai Motor Europe tretí štvrťrok roku 2022 so silnými predajnými číslami. Potvrdzujú to najnovšie údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov (ACEA).

 

Trhový podiel Toyoty v Európe sa vyšplhal na rekordných 7,5 %. Značke sa mimoriadne darí aj na slovenskom trhu

Predaj značiek Toyota a Lexus od začiatku roka dosiahol 813 547 vozidiel, pričom medziročný pokles o 6 % je stále lepším výsledkom, než zaznamenal európsky automobilový trh ako celok, kde za rovnaké obdobie došlo k poklesu o 16 %, ako uviedla spoločnosť Toyota Motor Europe (TME).

S ÚPLNE NOVÝM PLUG-IN HYBRIDNÝM ELEKTRICKÝM VOZIDLOM LEXUS RX 450H+ ZÁJDETE EŠTE ĎALEJ A ZVLÁDNETE OVEĽA VIAC

  • Prvý plug-in hybridný elektrický model Lexus RX je ideálnou voľbou pre dnešných zákazníkov segmentu veľkých SUV
  • Nový model prináša luxusné remeselné spracovanie, komfortný interiér, úžasné jazdné vlastnosti, pokročilé bezpečnostné systémy a k tomu schopnosť jazdiť čisto na elektrinu
  • Dlhý dojazd pri čisto elektrickej jazde – až 69 km
  • Vozidlo si zachováva nízke hodnoty spotreby paliva a emisií – po úplnom vybití akumulátora plynulo prepne na hybridný pohon, čo zaručuje najnižšiu spotrebu paliva v segmente, len 1,1 l/100 km

Nový SEAT Ibiza a nový SEAT Arona získali 5 hviezdičiek v prísnejšom bezpečnostnom teste Euro NCAP

Nový SEAT Ibiza a nový SEAT Arona  si zachovali svoje vynikajúce 5-hviezdičkové hodnotenie Euro NCAP za bezpečnosť, päť rokov po prvých testoch. Táto skutočnosť je ešte pôsobivejšia s ohľadom na sprísnenie testovacej metodiky Euro NCAP v ostatných rokoch.

PEUGEOT na MONDIAL PARIS 2022: 3 svetové premiéry a lákavý program!

PEUGEOT, obľúbená značka Francúzov* vo všetkých kategóriách, bude vystavovať na MONDIAL PARIS, ktorý sa od 17. do 23. októbra 2022 uskutoční na výstavisku Porte de Versailles.

 

Dojazd elektrického Hyundai IONIQ 6 je 614 km na jedno nabitie

Spoločnosť Hyundai Motor Company oznámila, že jej elektrifikovaný streamliner IONIQ 6 poskytne až 614 kilometrov plne elektrického dojazdu na jedno nabitie podľa celosvetového harmonizovaného testovacieho postupu WLTP.

 

 

NOVINKA DS 7: ZDOKONAĽOVANIE JE CESTA

Prvý 100 % dizajn, ktorý vznikol pod hlavičkou DS Automobiles a predstavil sa v roku 2017, priniesol model DS 7 CROSSBACK a odhalil nového ducha avantgardy. Model DS 7 CROSSBACK, uznávaný pre svoj jedinečný interiér, neustále zlepšovanie a špičkovú technológiu, otvoril cestu pre nový vývoj, ktorý teraz stelesňuje nový model DS 7.

 

NOVÝ MODEL e-208 100 % ELEKTRICKÝ: VIAC ZÁBAVY, LEPŠIA SPOTREBA, DOJAZD AŽ 400 KM. A TO VŠETKO S NOVÝM ELEKTRICKÝM MOTOROM

Po počiatočnej optimalizácii na konci roka 2021, ktorá zvýšila jeho dojazd o 6,5 % (+ 22 km), bude model PEUGEOT e-208 v roku 2023 profitovať z významnej technologickej zmeny, ktorá zahŕňa motor z nového modelu PEUGEOT e-308: maximálny výkon sa zvýši o 15 %, zo 100 kW (136 k) na 115 kW (156 k),

pričom zlepšená účinnosť zníži priemernú spotrebu energie len na 12 kWh/100 km, čím sa dojazd zvýši o 10,5 %, čiže o 38 km, až na celkových 400 km. Ide o veľmi významné zlepšenia v prospech potešenia, rozpočtu a každodenného života používateľov!

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén