Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
Zobraziť iba značku:
TESTY

Nissan Micra 1,0: Keď núkajú viac za menej...

Nissan Micra je srdcovou záležitosťou našej redakcie. Do dnešného dňa sa snažíme pri živote udržať model, ktorý má v technickom preukaze ročník výroby 1998. Zatiaľ sa nám to darí a kolegovia viacerí motoristickí novinári chápu, prečo to auto tak milujeme. Šestnásťventilový štvorvalec, s objemom tesne pod hranicou jedného „litra“ síce žerie aj trávu popri ceste, ale  keď ho vyprovokujeme tvrdým tlakom na plynový pedál, tak sa v meste ešte stále dokáže zmeniť na hbité približovadlo, ktoré robí vrásky na čele hlavne majiteľom prémiových modelov... Nečudujte sa preto, prosím, že každú z pokračujúcich generácií tohto modelu si naozaj radi vyskúšame. Tentoraz sme tak s chuťou urobili už po piaty raz...

Seat Arona 1.0 TSI Xcellence – Malá Ateca ...

Nie je to tak dávno, čo sme sa vyjadrili, že segment mestských crossoverov sa neustále rozrastá. A ani značku Seat to neobišlo. Po uvedení modelu Ateca prišla koncom minulého roka na trh s novým modelom – mladšou a zároveň menšou Aronou, ktorá nahradzuje vo výrobnom programe Seat Ibiza. 

Škoda Karoq 1.5 TSI: Menší súrodenec Kodiaqu ...

Príchodom nového modelu Škody sa navždy zaviali stopy jeho predchodcu - Škody Yeti. Mali sme možnosť vyskúšať si niekoľko stoviek kilometrov za volantom nielen v Bratislave, ale aj na zasnežených tatranských cestách. Škoda Karoq je síce menším súrodencom Kodiaqu, ale so svojou dĺžkou 4,4 metra je ideálnym riešením pre tých, ktorí nepotrebujú sedem miest na sedenie, alebo nepotrebujú až prehnane veľký kufor. A veľkou výhodou oproti Kodiaqu sú aj manévrovacie schopnosti pri parkovaní.

Nissan Navara TREK-1°: Ak vyraziť na trekking, tak vo veľkom štýle...

Nissan Navara sme testovali už mnohokrát. V rôznych verziách, s rôznymi prevodovkami a aj motormi. Postupne, s pribúdajúcimi verziami sa aj pri tomto (pôvodne najmä pracovnom) vozidle začala pozitívne prejavovať snaha o zvýšenie komfortu posádky. Aktuálne pribudla verzia určená pre vyznávačov vysokohorských túr. V testovacom týždni sme si vyskúšali špeciálnu a naozaj štýlovú edíciu Trek-1°...

Hyunadai Kona 1.6 T-GDi : Snaha odlíšiť sa ...

Segment mestských crossoverov sa neustále rozrastá. Neuplynie niekedy ani mesiac, aby sa tento segment nerozrástol o ďalšiu novinku. Najnovšie je to Hyundai Kona. Po názvoch Tucson a Santa Fe, ktoré sú názvami miest na juhu USA, prichádza Hyundai s názvom podľa pláže na Havajských ostrovoch – KONA.  

Mercedes E220d: Kombi, ktoré rozmaznáva...

„Éčko“ nás pri testovaní vždy potešilo, komfortom, exteriérom a hlavne výkonom. Všetky predchádzajúce generácie tejto triedy sme testovali iba s „véčkovými šesťvalcami“. Tentoraz sme sa v piatej generácii modelu rozhodli vyskúšať „iba štvorvalec“, ktorý momentálne (pre nás ako tradicionalistov nemilo prekvapujúco) patrí medzi najžiadanejšie agregáty.

Mercedes Benz GLC 350 E 4 MATIC: Hybrid pre náročnejších...

Nebolo by v poriadku to, ak by na dobu, v ktorej sa pod kapoty vozidiel dostávajú elektromotory nereagovala aj taká tradičná značka akou je Mercedes Benz. To, čo do výskumu a vylepšovania jednotlivých modelov vnášajú jej odborníci, je pravidelne zhmotnené vo vozidlách, ktoré - nech majú hocikoľko konkurentov – zostanú vždy výnimočnou hviezdnou klasikou. Či sa podarilo prestížnej značke vyrobiť dobrý plug-in hybrid  aj vo vyššej triede SUV sme sa v redakcii Stellacentra rozhodli vyskúšať.

Kia Optima SW: Optimálne kombi...

Motoristov pri výbere vozidiel začínajú ovplyvňovať nové kritéria. Sú prekvapujúco viaceré, no z tých, ktoré sa priamo dotýkajú testovaného modelu spomenieme tie, ktoré tvrdia, že: kombi už nemusí mať rovnako veľký batožinový priestor ako MPV a to, že aj rodinný typ vozidla musí vyzerať dravšie a silnejšie akým v skutočnosti je. A tieto dve sa podľa nás modelu Optima s vybavením GT Line spĺňať darí...

Kia Rio 1,4 MPI Platinum - Prívetivá voľba...

Kia Rio patrí  medzi menšie praktické modely, s ktorými sa dá nielen obratne kľučkovať po meste, ale celkom pohodlne previezť štyroch pasažierov a ich batožinu aj na dlhších trasách. Tentoraz sme si vyskúšali verziu s osvedčeným benzínovým motorom a s vybavením Platinum...

Dacia Duster. 1.5 dCi 4x4 Exception - Asfalt nie je podmienkou...

Duster sa veľmi dobre predáva nielen u nás a v Čechách, ale aj v Nemecku a Rakúsku. Nečudo,  rumunské SUV, ktoré zo začiatku mnohí považovali za krátkodobý pokus  automobilky konkurovať nezničiteľnej ikone Lada Niva, sa vydarilo a pre tých, ktorí potrebujú jazdiť často aj tam, kde končia asfaltom pokryté cesty je určite vhodnou, ale aj prekvapujúco komfortnou alternatívou.

 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén