Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Toyota a CaetanoBus vybavia madridskú verejnú dopravu vodíkovými autobusmi

Madrid sa po Barcelone stáva druhou metropolou Španielska, kde budú cestujúcich v MHD prepravovať vodíkové autobusy H2.City Gold. CaetanoBus zrealizuje objednávku na 10 takýchto vozidiel s palivovými článkami s nulovými emisiami od spoločnosti Toyota do roku 2024

Nové generácie vozidiel Kodiaq a Superb úspešne dokončili testy v extrémne nízkych teplotách za polárnym kruhom

Nové generácie modelov Škoda Superb a Kodiaq úspešne prešli intenzívnym testovaním v mrazoch za polárnym kruhom. Funkcie, kvalita a odolnosť vozidiel boli sledované pri teplotách až mínus 30 stupňov Celzia. Hlavný dôraz bol pri týchto testoch kladený na jazdnú stabilitu, komfort cestujúcich v extrémne chladných podmienkach a na celkovú spoľahlivosť pri dlhej jazde v zime. Vozidlá museli obstáť aj v prípadoch, keď je potrebné uniesť zvýšenú hmotnosť spôsobenú vrstvou ľadu a snehu. Po dokončení skúšok v extrémnych mrazoch vstupuje testovanie nových modelov do záverečnej fázy. Nový Superb a druhá generácia modelu Kodiaq budú mať svetové premiéry na jeseň 2023.

 

Nový Hyundai i20 zaujme elegantným a športovým dizajnom aj hravou farebnosťou.

Hyundai predstavil nový i20, ktorý vyrazí na cesty s osvieženým, štýlovým dizajnom. Vyniká aj bohatým bezpečnostným balíkom a vyspelými funkciami konektivity.

 

Toyota Hilux vo verzii GR SPORT spája športový štýl s ikonickou odolnosťou a spoľahlivosťou

Toyota Hilux je off-roadová legenda a potvrdzujú to tri víťazstvá na Rely Dakar, ako aj milióny vozidiel slúžiacich svojim majiteľom aj v tých najťažších podmienkach. Verzia GR SPORT, inšpirovaná vysokovýkonným modelom používaným tímom TOYOTA GAZOO Racing na Rely Dakar a Majstrovstvách sveta v cross-country rely, vyzdvihuje terénne atribúty tohto pick-upu. 

Sú Slováci pripravení na postupný prechod na elektromobilitu? Záujem o nákup elektroáut je potrebné posilňovať

Napriek tomu, že sa 90 % Slovákov spolieha na dopravu osobnými vozidlami, bezemisné automobily majú na trhu podiel len 3,7 %. Ukazujú to dáta od importérov a Eurostatu v kombinácii s exkluzívnymi informáciami vyplývajúcimi z prieskumu agentúry IPSOS pre P2P carsharingovú platformu HoppyGo. Hoci je dobíjacia infraštruktúra solídna, záujem o nákup elektromobilov je zatiaľ stále malý. Ukazuje to potrebu posilňovať povedomie o elektromobilite, elektrické vozidlá si je pritom možné ľahko vyskúšať napríklad v požičovniach áut. Platforma HoppyGo ako jediná ponúka možnosť požičať si a vyskúšať najpredávanejší elektromobil v ČR a SR - Škoda Enyaq iV - iba za 80 eur na deň. 

 

Lexus NX je najobľúbenejším modelom v Európe za prvý štvrťrok 2023

Za prvé tri mesiace roku 2023 predal Lexus v Európe 12 969 áut. Z toho bolo 83 % vozidiel elektrifikovaných (hybridy, plug-in hybridy alebo elektromobily) a najpopulárnejším modelom značky sa stal NX. Crossovery a SUV-čka tvoria 85 % predaja na starom kontinente.

Značka CUPRA predstavila svoj nový elektrický model Tavascan v čase, kedy dosiahla rekordný predaj

Značka CUPRA uplynulý piatok predstavila ďalšiu fázu svojho vývoja na podujatí Exponential Impulse v Berlíne, práve pred víkendom v ktorom sa tam konajú preteky šampionátu Formula E. Značka, tento rok oslavujúca piate narodeniny, v rámci svetovej premiéry odhalila sériovú verziu svojho prvého elektrického SUV-kupé CUPRA Tavascan, ktoré sa začne predávať v roku 2024.

 

 

Charge myHyundai ponúka v Európe už vyše pol milióna nabíjacích bodov.

  • S nabíjacou službou Charge myHyundai môžu majitelia elektrických a plug-in hybridných modelov Hyundai nabíjať svoje autá už na viac ako 500 000 nabíjacích bodoch v 30 európskych krajinách
  • Na Slovensku je pre zákazníkov k dispozícii vyše 900 nabíjacích miest
  • Výhodou služby Charge myHyundai je, že zákazníci môžu využívať robustnú sieť verejných nabíjačiek len prostredníctvom jednej nabíjacej karty

 

Nové modely Giulia a Stelvio „Quadrifoglio 100th Anniversario“ Legenda od roku 1923.

Alfa Romeo vzdáva hold logu Quadrifoglio 100 exemplármi exkluzívnych sérií modelov Giulia a Stelvio a pripomína ich na mieste, kde sa začal jeho príbeh: na Sicílii, na miestach konania legendárnych pretekov.

 

Hyundai IONIQ 6 je Svetovým autom roka 2023! Získal aj titul Svetové elektrické auto a Svetový automobilový dizajn roka.

Elektrický streamliner Hyundai IONIQ 6 získal prestížne ocenenie World Car of the Year 2023 – Svetové auto roka 2023. Okrem hlavného titulu si odnáša aj ocenenia World Electric Vehicle (Svetové elektrické auto) a World Car Design of the Year (Svetový automobilový dizajn roka). O trojici ocenení rozhodla medzinárodná porota, ktorá ocenila jeho jedinečný aerodynamický dizajn a vynikajúci výkon. Výsledky World Car Awards boli oznámené na slávnostnom ceremoniály New York International Auto Show (NYIAS).

 

Modely Toyota a Lexus patria medzi najbezpečnejšie autá na americkom trhu

Poisťovací inštitút pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS) zverejnil zoznam najbezpečnejších vozidiel na americkom trhu za rok 2023. Toyota Motor Corporation získala najviac ocenení spomedzi všetkých výrobcov. Medzi 15 víťaznými automobilmi boli modely Corolla, RAV4, Camry a Highlander a SUV-čka značky Lexus UX, NX, RX a ES 350.

Špeciálne upravené vozidlá Škoda Kodiaq budú zachraňovať životy v službách polície

Policajnému zboru Slovenskej republiky najnovšie slúžia dve špeciálne upravené vozidlá Škoda Kodiaq 2.0 TSI 4x4 DSG Style, ktoré budú pomáhať príslušníkom zboru zachraňovať životy pri mimoriadnych situáciách. Výbava týchto vozidiel bola špeciálne koncipovaná tak, aby plnila potreby na základe praktických skúseností príslušníkov polície. Vozidlá Škoda Kodiaq budú jazdiť v bratislavskom a nitrianskom regióne, pričom v budúcnosti by mohli takto upravené vozidlá slúžiť v každom kraji.

DRUHÉ JARNÉ VYDANIE DACIA SPRING

  • Dva roky po uvedení na trh zaznamenal Spring viac ako 108 000 objednávok.
  • S uvedením novej verzie Cargo sa v ponuke modelu Spring objavila možnosť pre profesionálnu klientelu.
  • S hmotnosťou menej ako jedna tona je model Spring najľahším z Top 20 elektrických vozidiel v Európe
  • Vďaka úplne novému motoru ELECTRIC 65, ktorý je k dispozícii vo výbave Extreme, je Spring všestrannejší a poskytuje väčší pôžitok z jazdy
  • Kompaktný a ľahký, dokonale prispôsobený zákazníkom
  • S 5 hviezdičkami Green NCAP a ocenením Green NCAP 2022 za najlepšie vozidlo ako uznanie za jeho energetickú účinnosť Spring ukazuje, že vozidlá môžu byť cenovo dostupné a zároveň ohľaduplné k životnému prostrediu.

 

Príďte na Škoda Brunch a užite si deň so značkou plný bohatého programu, testovacích jázd a súťaží

Škoda Auto Slovensko oslavuje 30. výročie svojho pôsobenia a pozýva všetkých fanúšikov značky na jedinečnú oslavu formou tzv. Škoda Brunch-u. Tento neformálny deň otvorených dverí sa uskutoční vo vybraných predajniach v sieti autorizovaných dílerov značky Škoda a prebiehať bude počas soboty, 1. apríla 2023. Na návštevníkov bude čakať príjemné občerstvenie, program pre celú rodinu, testovacie jazdy na výročných modeloch 30 edition či súťaž o elektrodovolenku s modelom Enyaq iV a o ďalšie hodnotné ceny.

 

Športové automobily Lexus s atmosférickým motorom V8

Až tri modely japonskej značky majú pod kapotou 5-litrový ikonický motor V8. Pochváliť sa ním môžu RC F, LC a LC Convertible. Ide o jeden z posledných atmosféricky plnených motorov V8 dostupných na európskom trhu. Pohonná jednotka sa osvedčila nielen v motoristickom športe, ale aj v prototype jachty Lexus. 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén