Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
Zobraziť iba značku:
TESTY

RENAULT CLIO R.S. LINE: zábavný a skromný

Clio je v portfóliu francúzskej automobilky fenomén. Vo svojej najnovšej generácii posúva schopnosti malého mestského auta poriadne vysoko. Najskôr nás príjemne prekvapilo a na konci testu nám bolo ľúto, že ho musíme vrátiť. Vo verzii R.S. Line síce trocha klame drsným zjavom, no to mu rýchlo odpustíte.

 

KIA XCEED: Dobrodruh do mestskej džungle

Segmentu SUV sa bez debaty veľmi darí. A to naprieč všetkými triedami – od malých áut, až po luxusné cestné krížniky. Lenže človek je tvor večne nespokojný. Malé sú preň malé a tie veľké, zase, prekvapujúco, veľké. A tak automobilový svet ponúka aj akurátne kompaktnú nižšiu strednú triedu, všeobecne označovanú, ako segment C. Ani túto veľkosť módna SUV vlna neobišla a nedávno v nej zamiešala karty aj KIA.

 

RENAULT KADJAR TCe 160 EDC: Každodenný služobník

Do redakcie sa nám na dlhodobé testovanie dostal obľúbený mestský crossover. Patrí do triedy, ktorej sa na trhu aktuálne mimoriadne darí, preto sme chceli zistiť, čo prináša do každodenného života. Je to totiž vždy rozdiel, vyzvŕtať auto v týždennom teste, kde sú jednotlivé procedúry zhustené a nie vždy také hlboké. Najlepším testom je sám život. Aký je Renault Kadjar, keď ho máte v domácej garáži?

 

Renault Mégane Grandtour 1,3 TCe: S novým „srdcom“ pod kapotou...

Renault Mégane je modelom, ktorý automobilka môže oprávnene označovať za žiadaný. Ten, kto si vedel do neho vybrať dobrú motorizáciu s ním dokáže bez väčších problémov jazdiť aj desaťročia. Verzia kombi je navyše aj praktickou alternatívou. Ostatná evolúcia exteriéru tohto modelu je opäť dizajnovo vkusná, a keď sme si boli prevziať jeho čiernu verziu, museli sme uznať, že táto farba mu naozaj pristane. Farba je však druhoradá, nás totiž najviac zaujímalo ako si Mégane rozumie s aktuálnym pohonným agregátom s objemom 1,3 litra...

MAZDA MX-5 RF 2.0 SKYACTIVE – G 184: Omladená, silnejšia a ešte lepšia

Obľúbený japonský roadster Mazda MX-5 štvrtej generácie sa po troch rokoch na trhu dočkal omladzovacej kúry. Mazda primiešala do inak vydareného automobilového kokteilu trocha dizajnových zmien, niekoľko interiérových vylepšení a v prípade dvojlitrového benzínového štvorvalca aj viac výkonu. Platí to pre verzie s plátennou, ale aj s pevnou odnímateľnou strechou RF a práve tá sa dostala aj k nám do redakčného testu. Pomohli zmeny Mazde MX-5 udržať si svoju typickú povahu?

Mercedes-Benz X 350d: Príležitosť pre skúsenejších krotiteľov ciest...

Nemecká značka, ktorá patrí medzi etalóny luxusu vstúpila do segmentu, v ktorom konkurencii doteraz spôsobovala vrásky len svojimi dodávkovými vozidlami. Pick-up X-Class sme vám už predstavili so slabším štvorvalcom. V závere testu sme sľúbili, že čoskoro vyskúšame aj 6-valec. A tak sme sľub dodržali a prinášame vám pohľad na jeden z najsilnejších pick-upov na slovenskom trhu...

KIA PROCEED 1.6 T-GDi GT: Elegantný „Shooting Brake“ made in Slovakia...

Keď začal klesať záujem o trojdverové hatchbacky a kórejská automobilka chcela podľa svojho európskeho riaditeľa dizajnu Gregora Guillauma zachovať verziu Proceed, prišla na trh so svojim „naj“ modelom. Aj keď mnohým tento automobil pripomína Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, nám skôr, a hlavne pri pohľade zozadu, pripomína Porsche Panorama.

KIA Ceed 1,6 CRDi SW: Kombi, ktoré žehlí nerovnosti...

Kia Ceed vo verzii kombi je modelom, ktorý motoristi oprávnene začínajú považovať za stálicu medzi praktickými vozidlami. Pomáha mu k tomu možno aj dizajn, ktorý vznikol vo Frankfurte. Práve ten totiž dodáva vozidlu s ázijskými koreňmi neodškriepiteľne európsky vzhľad. Motoristi na Slovensku si Ceed obľúbili nielen kvôli dokonalému podvozku, ale azda najviac kvôli tomu, že ho montujú u nás - pri Žiline...

RENAULT KADJAR 1,3 TCE: Vynovený a s novým faceliftom ...

Po troch rokoch prichádza Renault  s faceliftom svojho veľmi populárneho Kadjar-u. Renault tvrdí, že od predchádzajúcej premiéry predal vyše 450.000 kusov tohto modelu predovšetkým vďaka jeho dizajnu a preto sa rozhodol veľmi nemeniť jeho vzhľad. O to väčšie zmeny sú v interiéri. A najväčšie zmeny sa udiali pod kapotou. Renault prichádza na trh s úplne novými motormi, ktoré spĺňajú emisnú normu Euro 6d, majú väčšiu dynamiku, sú tichšie a predovšetkým majú aj nižšiu spotrebu, ako mali ich predchodcovia.   

Hyundai Tucson 1.6 T GDi : Síce dobrá voľba pre rodiny, ale s vyšším apetítom....

Odkedy prišla na trh prvá generácia automobilu Hyundai Tucson, prešlo jeden a pol desaťročia a kto si ju ešte matne pamätá, musí uznať, že od uvedenia v roku 2004 absolvovalo toto kompaktné SUV svojou už treťou generáciou obrovský skok dopredu a to nielen čo sa týka vybavenia, ale aj vďaka použitiu súčasných  bezpečnostných technológií. Auto je bez skutočných slabostí a aj keď to nie je „štvorkolka“, pre rodiny, ktoré nepotrebujú jazdiť po terénoch a zhoršených povrchoch, je to hotový bestseller.  A k tomu ešte aj vďaka inšpirácii dizajnu z väčšieho Santa Fe aj  dobre vyzerá.

 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén