Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Podiel Toyoty v Európe sa minulý rok vyšplhal na rekordných 7,3 percenta

Predaj Toyota Motor Europe (TME), ktorá pôsobí na trhoch západnej, strednej a východnej Európy, v roku 2022 vzrástol na 1 080 975 vozidiel značky Toyota a Lexus. A to napriek tomu, že európsky automobilový trh ako celok zaznamenal medziročný pokles o 11 percent. Trhový podiel v Európe TME zvýšila na rekordných 7,3 percenta, čo znamená nárast o 0,9 percentuálneho bodu oproti roku 2021. Skupina Toyota Central Europe je v rámci európskeho predaja značky Toyota najlepšia.

 

Hyundai predal v roku 2022 na Slovensku rekordných 102 vysokovýkonných modelov N.

  • Rekordných 102 vysokovýkonných vozidiel N doručil Hyundai v roku 2022 zákazníkom na Slovensku
  • Najpredávanejším N-kom bol i30 N so 62 registráciami, nasledovaný modelom i20 N (35 ks) a KONA N (5 ks)
  • V roku 2023 predstaví Hyundai svoj prvý vysokovýkonný elektromobil s emblémom N, ktorým bude IONIQ 5 N

 

25 rokov hybridnej technológie Toyota: Päť generácií a výrazný nárast výkonu

Pred 25 rokmi debutovala Toyota Prius, prvý sériovo vyrábaný hybridný automobil. Teraz s modelmi Corolla Cross 2023 a Corolla 2023 vstupuje na trh piata generácia hybridného pohonného systému, ktorý prekonáva svojich predchodcov z hľadiska dynamiky, kultivovanosti výkonu a účinnosti. Hybridy sú v súčasnosti najdôležitejším pohonom v ponuke Toyoty a tvoria viac ako polovicu predajov značky v Európe.

 

MINI v USA otvára kurz na získanie zručností jazdenia s manuálnou prevodovkou

MINI USA v rámci krajiny prináša späť zábavu z jazdy s manuálnou prevodovkou spustením programu MINI Manual Driving School v BMW Performance Center v Thermal v Kalifornii. Oznámenie prichádza krátko po tom, ako MINI potvrdilo, že manuálne prevodovky sa vrátia na americký trh.

BMW Group investuje do roku 2025 v maďarskom závode Debrecín viac ako 2 miliardy eur

Okrem výroby vozidiel pripravuje BMW Group v závode v Debrecíne aj montáž vysokonapäťových batérií. Do roku 2025 vznikne viac ako 500 ďalších pracovných miest. Miesto spustenia výroby NEUE KLASSE  

BMW Group investuje na Slovensku do rozšírenia priestorov stredoeurópskeho Regionálneho distribučného centra BMW v Senci pri Bratislave

Spoločnosť BMW Group rozširuje sklad náhradných dielov v Prologis Park Bratislava o ďalších 10 000 metrov štvorcových. Zákazníci značiek BMW a MINI zo strednej a juhovýchodnej Európy získajú ešte operatívnejší prístup k náhradným dielom. Otvorenie je naplánované na druhú polovicu roka 2023.

ŠKODA je najdôveryhodnejšou automobilovou značkou Slovákov, už po šiesty raz

Značka ŠKODA už po šiesty raz zvíťazila v prieskume Najdôveryhodnejšia značka v kategórii Osobný automobil. Zároveň je jedinou značkou v histórii ankety, ktorá triumfovala v prieskume vždy, keď bola táto kategória vyhlásená. Získaná dôvera je pre spoločnosť ŠKODA najsilnejšou motiváciou byť pre zákazníkov spoľahlivým partnerom aj v nastupujúcej ére elektromobility.

 

RENAULT AUSTRAL VYHRÁVA CENU „BEST BUY CAR OF EUROPE 2023“

Austral ocenený  v kategórii  "Autobest – BEST BUY CAR OF EUROPE 2023"

 

 

ÚPLNE NOVÝ LEXUS RX PRINÁŠA PÄŤHVIEZDIČKOVÚ BEZPEČNOSŤ

Nový Lexus RX dbá o vašu bezpečnosť zakaždým, keď si sadnete za volant. Neustále kontroluje premávku okolo vás a cestu pred vami a dáva pozor na potenciálne riziká nehody. Keď zistí nebezpečenstvo, upozorní vás a v prípade potreby upraví rýchlosť, riadenie a brzdenie, aby vám pomohol vyhnúť sa nehode, resp. aspoň zmiernil následky, ak k nárazu predsa len dôjde.

 

Hyundai a legendárny dizajnér Giorgetto Giugiaro spolu „oživia“ koncept Pony Coupe z roku 1974.

Spoločnosť Hyundai Motor Company oznámila spoluprácu s talianskou dizajnérskou firmou GFG Style, ktorej zakladateľmi sú otec a syn Giorgetto a Fabrizio Giugiaro. 

TOYOTA C-HR PROLOGUE - Pútavá a odvážna

Pútavá Toyota Prius piatej generácie píše ďalšiu kapitolu v priekopníckom príbehu technických inovácií a dynamického dizajnu, pričom zachováva svoju hrdú tradíciu spochybňovania konvencií.

 

ŠKODA FABIA a OCTAVIA získali cenu Firemné vozidlo roku 2022 udeľovanú časopisom Auto Bild

Dva modely značky ŠKODA zvíťazili v čitateľskej ankete Firemné vozidlo roku 2022 odborného časopisu Auto Bild. FABIA získala najviac hlasov v kategórii malých vozidiel a bestseller značky ŠKODA OCTAVIA predstihol svojich konkurentov v kategórii vozidiel strednej triedy.

 

Toyota odhalila budúcnosť s modelom Toyota bZ Compact SUV Concept

Toyota BEV Concept predstavuje čistý a temperamentný dizajnový prístup spojený s udržateľnými a ekologickými materiálmi.

Moderný dizajn interiéru je vylepšený o zabudovaného osobného asistenta.

Nový koncept prináša náhľad do budúcnosti modelového radu bZ od spoločnosti Toyota.

 

Značka CUPRA vytvorila verzie Tribe Edition modelov Formentor a Ateca, navrhnuté v Barcelone

Značka CUPRA vytvorila dve verzie Tribe Edition svojich modelov Formentor a Ateca, ktoré vznikli v Barcelone. Tieto dva modely vozidiel reprezentujú hodnoty fanúšikov (CUPRA Tribe) svojim nápaditým, energickým, exkluzívnym a aktuálnym dizajnom. CUPRA Tribe sú tvorcovia zmien, ľudia, ktorí zdieľajú zvyky, hodnoty, módu, ducha a postoje. Formentor a Ateca Tribe Edition odrážajú ich vášeň a ochotu spochybňovať konvenčnosť.

 

ŠKODA v októbri s rekordným takmer 23 % podielom na trhu, jej najpredávanejším modelom je KAMIQ, elektromobilom celkovo kraľuje ENYAQ iV

ŠKODA AUTO Slovensko v októbri 2022 dosiahla bezkonkurenčne najväčší trhový podiel spomedzi všetkých automobilových značiek na slovenskom trhu. Až 22,83 % podiel je doposiaľ najlepším výsledkom českej automobilky na Slovensku za tento rok. Za uplynulý mesiac tak značka registrovala celkovo 1 719 vozidiel a v rebríčku TOP 10 najpredávanejších osobných vozidiel obsadila až šesť pozícií s modelmi KAMIQ, FABIA, SCALA, FABIA COMBI, OCTAVIA COMBI a KAROQ. Svoju suverénnu pozíciu v predajoch medzi čistými elektromobilmi taktiež potvrdil model ENYAQ iV, ktorý je stále   najpredávanejším elektromobilom na Slovensku.

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén