Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Mitsubishi Colt k dispozícii aj naftové motory?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Nový Opel Grandland GSe: vysokovýkonné SUV

V stopách modelov Astra GSe a Astra Sports Tourer GSe nasleduje v tesnom závese ďalší dynamický model automobilky Opel, pochádzajúci z radov jej novej podznačky elektrifikovaných vozidiel: Opel Grandland GSe.

 

Hyundai v Európe naďalej rastie. Predal už takmer 400-tisíc vozidiel.

Napriek mnohým výzvam, ktorým v súčasnosti čelí celý automobilový priemysel, ukončila spoločnosť Hyundai Motor Europe tretí štvrťrok roku 2022 so silnými predajnými číslami. Potvrdzujú to najnovšie údaje Európskeho združenia výrobcov automobilov (ACEA).

 

Trhový podiel Toyoty v Európe sa vyšplhal na rekordných 7,5 %. Značke sa mimoriadne darí aj na slovenskom trhu

Predaj značiek Toyota a Lexus od začiatku roka dosiahol 813 547 vozidiel, pričom medziročný pokles o 6 % je stále lepším výsledkom, než zaznamenal európsky automobilový trh ako celok, kde za rovnaké obdobie došlo k poklesu o 16 %, ako uviedla spoločnosť Toyota Motor Europe (TME).

S ÚPLNE NOVÝM PLUG-IN HYBRIDNÝM ELEKTRICKÝM VOZIDLOM LEXUS RX 450H+ ZÁJDETE EŠTE ĎALEJ A ZVLÁDNETE OVEĽA VIAC

  • Prvý plug-in hybridný elektrický model Lexus RX je ideálnou voľbou pre dnešných zákazníkov segmentu veľkých SUV
  • Nový model prináša luxusné remeselné spracovanie, komfortný interiér, úžasné jazdné vlastnosti, pokročilé bezpečnostné systémy a k tomu schopnosť jazdiť čisto na elektrinu
  • Dlhý dojazd pri čisto elektrickej jazde – až 69 km
  • Vozidlo si zachováva nízke hodnoty spotreby paliva a emisií – po úplnom vybití akumulátora plynulo prepne na hybridný pohon, čo zaručuje najnižšiu spotrebu paliva v segmente, len 1,1 l/100 km

Nový SEAT Ibiza a nový SEAT Arona získali 5 hviezdičiek v prísnejšom bezpečnostnom teste Euro NCAP

Nový SEAT Ibiza a nový SEAT Arona  si zachovali svoje vynikajúce 5-hviezdičkové hodnotenie Euro NCAP za bezpečnosť, päť rokov po prvých testoch. Táto skutočnosť je ešte pôsobivejšia s ohľadom na sprísnenie testovacej metodiky Euro NCAP v ostatných rokoch.

PEUGEOT na MONDIAL PARIS 2022: 3 svetové premiéry a lákavý program!

PEUGEOT, obľúbená značka Francúzov* vo všetkých kategóriách, bude vystavovať na MONDIAL PARIS, ktorý sa od 17. do 23. októbra 2022 uskutoční na výstavisku Porte de Versailles.

 

Dojazd elektrického Hyundai IONIQ 6 je 614 km na jedno nabitie

Spoločnosť Hyundai Motor Company oznámila, že jej elektrifikovaný streamliner IONIQ 6 poskytne až 614 kilometrov plne elektrického dojazdu na jedno nabitie podľa celosvetového harmonizovaného testovacieho postupu WLTP.

 

 

NOVINKA DS 7: ZDOKONAĽOVANIE JE CESTA

Prvý 100 % dizajn, ktorý vznikol pod hlavičkou DS Automobiles a predstavil sa v roku 2017, priniesol model DS 7 CROSSBACK a odhalil nového ducha avantgardy. Model DS 7 CROSSBACK, uznávaný pre svoj jedinečný interiér, neustále zlepšovanie a špičkovú technológiu, otvoril cestu pre nový vývoj, ktorý teraz stelesňuje nový model DS 7.

 

NOVÝ MODEL e-208 100 % ELEKTRICKÝ: VIAC ZÁBAVY, LEPŠIA SPOTREBA, DOJAZD AŽ 400 KM. A TO VŠETKO S NOVÝM ELEKTRICKÝM MOTOROM

Po počiatočnej optimalizácii na konci roka 2021, ktorá zvýšila jeho dojazd o 6,5 % (+ 22 km), bude model PEUGEOT e-208 v roku 2023 profitovať z významnej technologickej zmeny, ktorá zahŕňa motor z nového modelu PEUGEOT e-308: maximálny výkon sa zvýši o 15 %, zo 100 kW (136 k) na 115 kW (156 k),

pričom zlepšená účinnosť zníži priemernú spotrebu energie len na 12 kWh/100 km, čím sa dojazd zvýši o 10,5 %, čiže o 38 km, až na celkových 400 km. Ide o veľmi významné zlepšenia v prospech potešenia, rozpočtu a každodenného života používateľov!

 

Hyundai a IVECO predstavili prvú veľkú dodávku s palivovými článkami

Spoločnosti Hyundai Motor Company a Iveco Group na veľtrhu IAA Transportation 2022 v Hannoveri spoločne predstavili prvé elektrické vozidlo IVECO eDAILY s palivovými článkami.

 

10 ROKOV DIZAJNU ZNAČKY LEXUS: OD VRETENOVITEJ MRIEŽKY PO VRETENOVITÚ KAROSÉRIU

Po desiatich rokoch, keď bola charakteristickým dizajnovým prvkom každého nového modelu značky Lexus, prechádza jej slávna vretenovitá mriežka chladiča transformáciou. V súlade s novou érou elektrifikovaných vozidiel sa tento charakteristický tvar rozvinul do novej „vretenovitej karosérie“, ktorú už možno vidieť na pripravovanej novej generácii SUV Lexus RX a plne elektrickom modeli RZ.

 

RENAULT ELEKTRIFIKUJE MEDZINÁRODNÝ AUTOSALÓN IAA V HANNOVERI

Značka Renault sa teší, že môže byť po 4 rokoch na Medzinárodnom autosalóne úžitkových vozidiel IAA v Hannover. Stánok Renault predstaví celý rad svojich odborných znalostí v oblasti plne elektrických dodávok.

 

NOVÝ PEUGEOT E-308 a E-308 SW

100% ELEKTRICKÉ VERZIE PRE OBA MODELY PEUGEOT 308 

Mercedes-AMG GT3 ako prísne limitovaný mimoriadny model EDITION 55

Pri príležitosti svojich 55. narodenín uvádza AMG na trh mimoriadne exkluzívne pretekárske vozidlo, Mercedes-AMG GT3 EDITION 55. Výrobca pretekárskych vozidiel v Affalterbachu ručne vyrobí iba päť exemplárov mimoriadneho modelu. Okrem limitovanej výroby zažiari GT3 jedinečnými technickými atribútmi a mnohými špecifickými detailmi výbavy, vďaka ktorým sa stáva vyhľadávaným zberateľským kúskom – od nápadného dizajnu edície, cez vysokohodnotné pohľadové uhlíkové vlákna až po optimalizovaný výkon motora. Súčasťou mimoriadneho modelu je aj krabička EDITION 55 – 1 OF 5 s exkluzívnymi hodinkami IWC s vygravírovaným číslom podvozka.

 

LEXUS HVIEZDOU FILMOVÉHO FESTIVALU V BENÁTKACH

K hlavným predstaviteľom sveta filmu, celebritám a VIP osobnostiam sa v rámci slávnostného otvorenia 79. ročníka medzinárodného filmového festivalu v Benátkach (La Biennale di Venezia) pripojila aj značka Lexus. Výrobca prémiových vozidiel, ktorý je už šiesty rok za sebou oficiálnym dodávateľom festivalových automobilov, poskytol pre akciu na červenom koberci svoje najnovšie modely, na čele s úplne novým hybridným SUV Lexus RX.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén