Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Hyundai oslavuje rekordný trhový podiel v Európe v prvom polroku 2022

Hyundai Motor dosiahol v 1. polroku 2022 rekordný 4,7-percentný trhový podiel v celej Európe, čo predstavuje medziročný nárast o jeden percentuálny bod. Spoločnosť za prvých šesť mesiacov tohto roka predala v EÚ, EFTA a Spojenom kráľovstve 263 005 vozidiel, čo je o 8,2 percenta viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Hyundai zaznamenáva výrazne úspechy aj na poli elektromobility – až 16% predaja tvorili vozidlá s nulovými emisiami

ŠKODA AUTO Slovensko si aj napriek náročnému polroku udržuje pozíciu lídra s 16,4% podielom

Predaj vozidiel na Slovensku v prvej polovici roka silno poznačili dopady pandémie COVID-19, vojenský konflikt na Ukrajine, ako aj nedostatok komponentov od kľúčových dodávateľov. Značka ŠKODA si však v prvom polroku aj napriek náročným podmienkam na automobilovom trhu jednoznačne udržala svoju pozíciu lídra domáceho trhu s trhovým podielom 16,4 %, čo predstavuje 6 558 dodaných nových vozidiel. Trhovou jednotkou sa pritom ŠKODA stala aj v mesiaci jún s podielom 17,4 % a 1 396 dodanými vozidlami. Najpredávanejším modelom sa v prvom polroku stala obľúbená FABIA, nasledovaná modelom OCTAVIA. Elektromobilom opäť dominuje ŠKODA ENYAQ iV.

Štartuje Kia GO electic tour

Elektromobilita je stále silnejúci trend, ktorý sa čím ďalej viac a viac dostáva na náš trh a preto značka Kia, ktorá neustále posilňuje svoje líderstvo v oblasti elektromobility, prináša všetkým nadšencom zelených technológii roadshow po svojej predajnej sieti s názvom Kia GO electric tour.

 

Toyota predstavuje nové vyhotovenie Land Cruiser Matt Black Edition

Toyota Land Cruiser sa už vyše 70 rokov teší bezkonkurenčnej povesti pre svoju odolnosť a schopnosť poradiť si s najnáročnejším terénom. Práve to je základom najnovšieho vyhotovenia Toyoty Land Cruiser, ktorým je špecifický variant Matt Black Edition.

 

Najlepšia známka v teste Euro NCAP 2022: Trieda T od Mercedes-Benz získala päť hviezdičiek za vyššiu bezpečnosť

Nová Trieda T presvedčila v nezávislom teste bezpečnosti Euro NCAP [1] vo všetkých štyroch kategóriách týkajúcich sa bezpečnosti cestujúcich, detí, ochrany chodcov a asistenčných systémov. Najmä pokiaľ ide o bezpečnosť detí, je lídrom v segmente kompaktných vanov. Trieda T je štandardne vybavená systémom iSize pre tri detské sedačky a detskými poistkami na oboch posuvných dverách. S príslušnou výbavou majú aj elektrické okná vzadu detskú poistku. Na ochranu všetkých pasažierov je na palube štandardne sedem airbagov.

 

Hyundai Motor odhalil dizajn plne elektrického IONIQ 6, aerodynamického streamlinera s premysleným dizajnom interiéru.

  • Nový príspevok spoločnosti Hyundai Motor do portfólia svojej značky IONIQ venovanej batériovým elektrickým vozidlám (BEV) prináša estetiku streamlinera a funkčnú efektívnosť v rámci dizajnovej témy Etickej jedinečnosti.
  • Jednoducho zakrivený aerodynamický profil a starostlivo vytvorené kontúry prinášajú veľmi nízky koeficient odporu vzduchu len 0,21, najnižší zo všetkých doterajších modelov Hyundai
  • Kabína podobná kokónu - zámotku s komfortnými funkciami a prispôsobiteľným vnútorným osvetlením ponúka osobný a flexibilný priestor pre posádku.
  • IONIQ 6 zároveň predstavuje novo navrhnutý emblém „H“ a využíva viac ako 700 parametrických pixelov, ktoré podčiarkujú jeho jedinečnosť.
  • Udržateľné materiály použité vo vozidle odrážajú záväzok značky k hodnotám čistej mobility.

 

Prvá limuzína Volkswagen s elektrickým pohonom: svetová premiéra ID. AERO1

Dynamický, výkonný a dokonale aerodynamický: dnešnou premiérou štúdie ID. AERO v Číne poskytuje Volkswagen náhľad na prvú globálnu limuzínu značky s výlučne elektrickým pohonom. Budúci model bude situovaný v segmente limuzín vyššej strednej triedy. Jeho progresívny, štýlový a aerodynamický dizajn umožnil veľkorysý vnútorný priestor v kabíne posádky. Sériová verzia pre čínsky trh sa má začať predávať v druhom polroku 2023. Takisto na rok 2023 plánuje Volkswagen štart výroby sériového európskeho modelu v závode Emden.

Nová Toyota RAV4 v modelovej verzii 2023 prináša zlepšené multimédiá, konektivitu a bezpečnosť

Toyota odhaľuje sériu zlepšení nového modelu RAV4 v modelovej verzii 2023. Celý rad zmien je zameraný na väčší komfort na palube vozidla. Zdokonalené sú nové multimediálne systémy a nový digitálny prístrojový štít s možnosťou prispôsobenia podľa potrieb vodiča. Zlepšenia sa dotýkajú aj bezpečnosti, konkrétne nových funkcií, o ktoré bol rozšírený balík bezpečnostných technológií Toyota Safety Sense.

 

 

Predplatený servis ako nástroj boja proti inflácii? ŠKODA na Slovensku ponúka servisné balíčky, aby pomohla vodičom ušetriť

Vozidlá značky ŠKODA typicky charakterizuje vynikajúci pomer ceny a výkonu, ako aj ich ekonomicky výhodná prevádzka. Aj preto si modely českej automobilky dlhodobo vyberá množstvo slovenských vodičov, či už ako svoje osobné auto, alebo firemné flotilové vozidlo. Aby si aj v časoch, kedy inflácia takmer všetko predražuje, modely ŠKODA zachovali svoj ekonomický atribút, má značka ŠKODA na Slovensku ďalšiu ponuku, vďaka ktorej sa ňou ponúkané vozidlá stávajú ešte výhodnejšími. ŠKODA servisné balíky zabezpečia vozidlu nielen príkladnú starostlivosť, ale prinášajú benefit tiež pre tých, ktorí chcú čo najlepšie zhodnotiť svoje peniaze. 

Kia spustila predpredaj novej Kia Niro

Úplne prepracovaná Kia Niro novej generácie urýchľuje prechod na udržateľnú elektromobilitu
Systémy hybridného, plug-in hybridného a čisto elektrického pohonu umožňujú jednoduchý a intuitívny prechod na elektrifikovanú mobilitu bez akýchkoľvek kompromisov

Predpredaj novej Kia Niro na Slovensku spustený 17. júna 2022 predstavením cenníka pre všetky tri pohony

V máji predal najviac elektromobilov Hyundai. Slovenskému trhu naďalej dominuje i30.

  • V máji doručil Hyundai zákazníkom na Slovensku 991 nových vozidiel a získal 13,68% podiel na trhu
  • Kórejská automobilka si naďalej drží prvenstvo u súkromnej klientely, ktorá si v máji prevzala 502 vozidiel, čo predstavuje vyše 21% trhový podiel u tohto typu zákazníkov
  • Hyundai zaznamenal aj najvyšší počet registrácií čisto elektrických vozidiel (29 ks) a jeho model i30 si drží pozíciu najpredávanejšieho nového auta tohto roka
  • V prvých piatich mesiacoch roka 2022 zaznamenal Hyundai medziročný nárast predajov o vyše 39% a posilnil svoj trhový podiel o 2,9 percentuálneho bodu

 

KARAVÁNA NAJNOVŠÍCH ELEKTRICKÝCH A HYBRIDNÝCH MODELOV ZNAČKY RENAULT CESTUJE PO SLOVENSKU

  • E-Tech tour štartuje tento piatok, 10.6. v Bratislave
  • K dispozícií je 6 elektrických, hybridných a plug-in hybridných modelov Renault
  • Náš vyškolený Renault tím Vám rád odpovie na Vaše otázky. Detičky  sa tiež nudiť nebudú 

 

Tri návrhy mestského crossoveru podľa Toyoty

Zákazníci čoraz častejšie vnímajú malé SUV a crossovery ako mestské autá. Toyota má tri modely, ktoré dokážu splniť túto funkciu. Aygo X (čítaj cross), Yaris Cross, C-HR sú vozidlá, ktoré naplno predvedú svoj potenciál práve v meste. Aké sú ich výhody? 

Kia EV6 získala od Euro NCAP 5 hviezdičiek za bezpečnosť

Po rozsiahlych testoch Euro NCAP, poprednej nezávislej organizácie pre testovanie bezpečnosti vozidiel, získal čisto elektrický crossover Kia EV6 najvyššie hodnotenie za bezpečnosť. Model EV6 dosiahol maximálny počet 5 hviezdičiek, čím opäť raz potvrdil pôsobivé bezpečnostné kvality tohto vozidla.

 

Hyundai i20 N je už najpredávanejším N-kom na Slovensku

35 N-iek za štyri mesiace

Za prvé štyri mesiace roka 2022 pribudlo na slovenských cestách ďalších 35 vozidiel z výkonného radu N od značky Hyundai. 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén