Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Mitsubishi Colt k dispozícii aj naftové motory?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

SVETOVÁ PREMIÉRA NOVÉHO MODELU TOYOTA bZ4X

Dnes predstavuje Toyota vo svetovej premiére úplný nový model bZ4X, prvý zo série batériových elektrických vozidiel (BEV) s označením bZ – beyond Zero.

 

Hyundai TUCSON a IONIQ 5 získali maximálne 5 hviezdičkové hodnotenie v testoch Euro NCAP

Modely TUCSON, IONIQ 5 a BAYON boli testované a hodnotené nezávislou organizáciou European New Car Assessment Program (Euro NCAP). TUCSON aj IONIQ 5 dosiahli maximálne päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti, zatiaľ čo BAYON získal štyri hviezdičky.

 

ŠKODA lídrom slovenského trhu. Nová Fabia od uvedenia získala už viac ako 700 objednávok.

Značka ŠKODA si na Slovensku dlhodobo drží pozíciu trhovej jednotky v predaji osobných vozidiel. Za prvých deväť mesiacov tohto roka dosiahla v kategórii osobných vozidiel trhový podiel až 21,3 %, čo znamená, že každé piate vozidlo má na kapote logo s okrídleným šípom. Pozíciu lídra s výrazným náskokom si drží aj v kategórii fleetových zákazníkov, ktorým predala 9 768 vozidiel, čo predstavuje podiel na trhu 24,3 %. Záujem rastie aj o čisto elektrický model ENYAQ iV, pre ktorý sa za prvé tri kvartály rozhodlo už 92 zákazníkom a je jednoznačnou jednotkou medzi elektrickými vozidlami.

 

 

Najlepšia dizajnová novinka roku 2021: ŠKODA FABIA vyhrala cenu Autonis v kategórii malých vozidiel

Čitatelia nemeckého motoristického časopisu auto motor und sport zvolili v rámci ankety Autonis nový model ŠKODA FABIA za najlepšiu dizajnovú novinku roku 2021. Štvrtá generácia tohto úspešného modelu sa v kategórii malých vozidiel presadila medzi šiestimi konkurentmi. FABIA zaujme emocionálnym vzhľadom, veľkorysým priestorom a kryštalickými prvkami typickými pre vozidlá ŠKODA.

 

Hyundai po deviatich mesiacoch jednotkou u súkromnej klientely. Tucson a i30 dominujú vo svojich segmentoch.

Slovenský importér značky Hyundai zverejnil štatistiky predaja za prvých deväť mesiacov roka 2021. Hyundai v tomto období na Slovensku predal 6 172 kusov nových vozidiel a dosiahol trhový podiel 9,53%. Kým celý trh na Slovensku za prvých deväť mesiacov medziročne rástol o 7,6%, Hyundai zvýšil svoje predaje o 22% a posilnil trhový podiel o 1,1 percentuálneho bodu. Ku koncu septembra 2021 bol zároveň Hyundai najpredávanejšou značkou vozidiel u súkromných osôb.

PEUGEOT SPORT : už 40 rokov inovácií a úspechov

PEUGEOT SPORT oslavuje 40. výročie. Divízia  PEUGEOT SPORT vznikla v októbri 1981 pod názvom Peugeot Talbot Sport. Dodnes už štyri desaťročia úspešne súťaží v špičkových majstrovstvách a súťažiach motoristického športu po celom svete.

 

 

Toyota odhalí nové Aygo X vyrábané v českom závode v Kolíne

Automobilka Toyota potvrdila, že úplne nový crossover pre triedu minivozidiel v segmente A sa bude volať Aygo X a vyrábať v kolínskom závode Toyota Motor Manufacturing v Českej republike. Odhalený bude začiatkom novembra.

 

Nový Volkswagen Taigo v predpredaji na Slovensku

Spoločnosť Porsche Slovakia, s.r.o., autorizovaný importér značky Volkswagen pre Slovensko, spustila predpredaj nového modelu Taigo. S ním po prvý raz prichádza na európsky trh SUV-kupé značky Volkswagen. Taigo sa už dá objednávať a na Slovensku je na výber v troch líniách vybavenia s dvoma benzínovými motormi. K charakteristickým prvkom nového trendového lifestylového modelu okrem zvýšenej polohy sedadiel nad zemou patrí sériovo digitálny združený prístroj, inteligentná digitálna konektivita a najmodernejšie asistenčné systémy, zvyšujúce bezpečnosť a komfort. Uvádzacie ceny modelu Taigo na Slovensku sa začínajú od 16 990 €.

 

Nová ŠKODA FABIA, najpredávanejšie auto na Slovensku, vstupuje na náš trh.

ŠKODA FABIA, suverénne najpredávanejšie auto na Slovensku za uplynulé  roky, dnes prichádza na náš trh so svojou aktuálnou štvrtou generáciou. O jej obľúbenosti svedčí aj to, že počas 22-ročnej existencie tohto modelu bolo celosvetovo predaných viac ako 4,5 milióna kusov. Najnovšia generácia prichádza opäť s tými najvyššími ambíciami, ktoré vychádzajú z najmodernejších technológií, bezpečnostných, ako aj priestorových vylepšení. Zákazníci sa o nich môžu presvedčiť u autorizovaných predajcov značky ŠKODA, kde je nová FABIA k dispozícii už aj na testovacie jazdy. V predpredaji si vozidlo rezervovali už stovky zákazníkov, u ktorých prevláda výbava Style a motorizácia 1.0 TSI 81 kW (110 k).  

RENAULT PREDSTAVUJE NOVÝ TRAFIC

Renault predstavuje nový model Trafic, objednávky sa otvárajú 4. októbra. Naďalej tak značka posilňuje atraktivitu svojej malej dodávky, ktorá dokonale odpovedá potrebám a očakávaniam živnostníkov a korporátnych flotíl. Renault Trafic sa narodil v roku 1980 a je bestsellerom, ktorý si získal viac než 2,2 miliónov zákazníkov v 50 krajinách.

 

Nová Toyota RAV4 ADVENTURE je hybrid, ktorý sa môže vybrať kamkoľvek

Toyota posilňuje atraktivitu a charakter SUV radu RAV4 uvedením novej verzie Adventure, ktorá dopĺňa existujúce verzie Active, Comfort, Selection a Executive a svojím výrazným robustným štýlom hlása pripravenosť vydať sa kamkoľvek do terénu aj na cesty. Na Slovensko dorazí v prvom kvartáli budúceho roka, predaj začne už v priebehu novembra.

 

LEXUS PRINÁŠA NOVÉ ŠTÝLOVÉ VYLEPŠENIA PRE MODEL UX

Lexus prináša rad vylepšení a úprav v oblasti exteriéru aj interiéru pre mestské SUV UX. Bude sa ešte viac líšiť napríklad novým odtieňom laku karosérie, lakovaným lemovaním okolo podbehov kolies alebo markantným čalúnením Tahara. 

PREDSTAVUJEME NOVÝ RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC

Nový Megane E-TECH Electric má dnes svoju svetovú premiéru pri príležitosti autosalónu IAA Mobility 2021 v Mníchove.

Svetová premiéra nového modelu Opel Astra v Rüsselsheime

A NEW BLITZ IS BORN – s týmto heslom dnes automobilka Opel predstavila v Rüsselsheime úplne novú šiestu generáciu modelu Astra. V prítomnosti 180 novinárov a pred približne 500 ďalšími zástupcami médií prostredníctvom priameho prenosu predstavil nový model vo svoj prvý deň v spoločnosti Opel nový generálny riaditeľ Uwe Hochgeschurtz. Šéfa automobilky Opel podporil aj Jürgen Klopp, manažér futbalového klubu FC Liverpool. 

 

SsangYong dnes uviedol na slovenský trh nové kombi SUV – Tivoli Grand

Od dnes je možné na slovenskom trhu kúpiť nový model automobilky SsangYong. Ide o model Tivoli Grand, rodinné kombi SUV, ktoré sa zaradí medzi modely Tivoli a Korando. Na slovenskom trhu model Tivoli Grand štartuje už na 16 190 eur s DPH. Jeho najväčšou prednosťou je skvelý pomer ceny a úžitkovej hodnoty a základná veľkosť batožinového priestoru 720 litrov, ktorá sa dá po zložení zadného radu sedadiel rozšíriť až na 1440 litrov. Model okrem iného ocenia všetci, ktorí potrebujú pohodlne prepravovať rozmernejšiu batožinu a predmety, zbaliť celú rodinu na rodinnú dovolenku alebo napríklad odviezť na chalupu všetko potrebné.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén