Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Tip travel
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Mercedes-Benz E300 de benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
Zobraziť iba značku:
TESTY

KIA Stonic 1,0 TGDi: Voľba rozumu

Segment kompaktných mestských krosoverov je preplnený. Stačí sa pohrabať v katalógoch a vyberie si každý. Automobilky tlačia na výnimočný a neopozeraný dizajn alebo svoje zbrane stavia na konzervativizmus. Z priehrštia áut sme si vybrali model Stonic, ktorý nepatrí medzi horúce novinky, no zaujme ponukou výbav, je dizajnovo vydarený a podvozkom poteší aj dynamických vodičov. Spomedzi ponúkaných agregátov sa nám do redakcie dostal jednolitrový trojvalec s výkonom 73,6 kW.

 

Ford S-Max 2.0 TDCi ST-Line: Zábavné MPV existuje!

Pred segmentom SUV, ktorý aktuálne kraľuje v tabuľkách predajnosti, tu bol iný hit – trieda MPV. Praktické vozidlá s pohodlným nastupovaním, výbornou variabilitou sedadiel a hlavne so schopnosťou premeniť sa hocikedy na praktickú nákladnú dodávku. MPV postupne odchádzajú do zabudnutia a ich vyznávači to chtiac-nechtiac musia akceptovať. Našťastie nájdu sa ešte výrobcovia, ktorí dokážu potešiť. Medzi nich patrí aj Ford. Jeho modely Galaxy a  S-Max to nevzdávajú  a ešte aj v roku 2020 ponúkajú svoje viaceré veľmi zaujímavé verzie. My sme si zajazdili na Forde S-Max, ktorý pod kapotou ukrýva spoľahlivý naftový dvojliter, podporovaný hneď dvoma turbami, aby sme sa pri testovaní nenudili...

 

HYUNDAI IONIQ ELECTRIC+: Eko rodina

Hyundai má svoje portfólio odvážne plné. Od schopných SUV, cez mestských špecialistov, ľahké športové náčinie, až po elektrifikované modely – a práve tie sa za ostatné roky dostali do hľadáčika vývojárov. Výsledkom ich práce sú modely, ktoré narobili vrásky aj tým najsilnejším „elektro“ konkurentom.

 

MITSUBISHI OUTLANDER PHEV:Odvážne aj s elektrikou

Značka s trojicou diamantov v znaku mala svoje portfólio kedysi vyšperkované svalnatými offroadovými autami. Trh však zavelil na presun k všeumelcom typu SUV a Mitsubishi sa ani v nich nikdy nestrácalo. Naopak, má k dispozícii modely, ktoré potešia aktívnych vodičov v každom smere. A keď prišla na pretras elektrika, automobilka sa nezľakla. Do terénu má predsa pripravený plug-in-hybridný Outlander.

 

Škoda Citigo iV: Elektrizujúca mentolka

Škoda nedávno zatrúbila do útoku a na front, kde sa začína boj medzi elektromobilmi, poslala drobnú, ale efektívnu zbraň. Plne elektrické Citigo. Už od začiatku sme zistili, že má čo ponúknuť a nie je to len planý výstrel do tmy.

 

MAZDA 3 Skyactiv-G122 Sedan: radosť každý deň

Mazda modelovým radom 3 v ostatnom čase poriadne rozvírila vody v nižšej strednej triede. Hlavne dizajnom. Vyskúšali sme si o niečo usadlejšiu verziu sedan s najslabším benzínovým agregátom. Niečo zvládla bravúrne, no stále má miesta na vylepšenie.

 

JAGUAR I-PACE EV 400 AWD: Zábava na elektriku

Koncom minulého roka sme si vyskúšali celý rad automobilov, ktoré viac, či menej koketovali s elektrikou. Vrcholom testovacej flotily bol jednoznačne Jaguar, ktorý nám modelom I-Pace dokázal, že aj s elektrikou môže byť zábava. Aj keď to má svoje nemalé úskalia.

 

Hyundai KONA Hybrid: Zlatá stredná cesta

Témou dňa je bez pochýb elektromobilita. Trúfli by ste si žiť každodennú realitu s čistým elektromobilom? Možno v meste áno, ale čo ak pravidelne jazdíte dlhšie trasy? Vtedy najviac pocítite oklieštenosť elektromobilov. Čo takto hybrid? Hyundai ponúka celkom rozumnú alternatívu.

 

RENAULT CLIO R.S. LINE: zábavný a skromný

Clio je v portfóliu francúzskej automobilky fenomén. Vo svojej najnovšej generácii posúva schopnosti malého mestského auta poriadne vysoko. Najskôr nás príjemne prekvapilo a na konci testu nám bolo ľúto, že ho musíme vrátiť. Vo verzii R.S. Line síce trocha klame drsným zjavom, no to mu rýchlo odpustíte.

 

KIA XCEED: Dobrodruh do mestskej džungle

Segmentu SUV sa bez debaty veľmi darí. A to naprieč všetkými triedami – od malých áut, až po luxusné cestné krížniky. Lenže človek je tvor večne nespokojný. Malé sú preň malé a tie veľké, zase, prekvapujúco, veľké. A tak automobilový svet ponúka aj akurátne kompaktnú nižšiu strednú triedu, všeobecne označovanú, ako segment C. Ani túto veľkosť módna SUV vlna neobišla a nedávno v nej zamiešala karty aj KIA.

 

© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén