Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Môže mať Nissan X Trail len so spaľovacím motorom pohon všetkých kolies?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Hyundai získal deväť ocenení na iF Design Award 2022.

Dizajnérske práce spoločnosti Hyundai Motor Company získali až deväť ocenení na svetoznámom Medzinárodnom fóre iF Design Award 2022. Hyundai v hodnotení iF Design Award uspel už ôsmy rok po sebe.

 

ŠKODA ENYAQ iV prvým elektrickým vozidlom záchranárov na Slovensku

ŠKODA AUTO Slovensko podporila obstaranie čisto elektrického modelu ENYAQ iV do Záchrannej zdravotnej služby ZaMED. Do terénu tak vyrazí vôbec prvé elektrické vozidlo v službách zdravotných záchranárov, ktorí reálne otestujú jeho praktickú využiteľnosť pri každodennom pôsobení v tejto oblasti. Auto prejde špeciálnou úpravou a bude slúžiť napríklad pri urgentnom prevoze liekov, personálu alebo kyslíka, pri podujatiach ako základňa pre prístrojové a materiálne vybavenie zdravotníkov či počas testovania nasadenia nového typu posádky záchranárov. 

Čím presvedčí Toyota Corolla Cross? Na našom trhu už v lete

Toyota Corolla Cross je najočakávanejším autom v ponuke japonskej automobilky.  SUV segmentu C zaplní medzeru medzi modelmi C-HR i RAV4, a takisto pridá ďalší karosársky variant najpopulárnejšiemu autu všetkých čias - Corolle. V našich autosalónoch sa objaví už počas tohto leta.

 

Toyota Yaris Cross sa stala Svetovým mestským autom roka 2022

Organizátori súťaže World Car Awards vyhlásili model Toyota Yaris
Cross za Svetové auto roka 2022. Rozhodla o tom 102-členná
medzinárodná porota zložená z motoristických novinárov z 33
krajín.

 

Hyundai IONIQ 5 je Svetovým autom roka 2022!

Najoceňovanejší automobil značky Hyundai – elektrický crossover IONIQ 5 - ovládol prestížne udeľovanie cien Svetové auto roka 2022 (World Car Awards 2022). Získal až tri prestížne ocenenia: Svetové auto roka, Svetové elektrické vozidlo roka a Svetový automobilový dizajn roka.

 

Mercedes AMG G 63 Edition 55 – exkluzívny mimoriadny model k jubileu „55 rokov AMG“

AMG – tieto tri písmená predstavujú už 55 rokov po celom automobilovom svete synonymum špičkového výkonu, exkluzivity a vysokej dynamiky jazdy. Trieda G má v rámci portfólia AMG už viac ako dve desaťročia výnimočné postavenie, a preto je kráľom výkonnosti v teréne. Vďaka svojmu kultovému statusu je ideálnym vyslancom oslavy 55. výročia značky zameranej na výkon a športové vozidlá – s mimoriadnym modelom Mercedes‑AMG G 63 Edition 55 (WLTP: kombinovaná spotreba paliva 16,0 l/100 km, kombinované emisie CO2 363 g/km)[1]. Mimoriadne, vyberané detaily výbavy podčiarkujú snahu značky Mercedes-AMG ponúknuť zákazníkom maximálnu možnú individualitu a exkluzivitu. Ďalšie narodeninové prekvapenia budú nasledovať v nasledujúcich mesiacoch.

Hyundai hlási rekordný mesiac. V marci dodal slovenským zákazníkom vyše 1 000 áut!

Automobilka Hyundai hlási mimoriadne silný mesiac. V marci 2022 dodala slovenským zákazníkom až 1 026 nových vozidiel a dosiahla trhový podiel 12,50%. K rekordným číslam jej dopomohli najmä modely i30Tucson, ktoré patrili k najpredávanejším vozidlám vôbec. Vyplýva to z údajov Zväzu automobilového priemyslu SR (ZAP SR).

 

Pneumatiky môžete pohodlne prezuť aj v autorizovanom servise ŠKODA

Jazdiť v zime na letných pneumatikách sa už dnes odváži málokto, avšak aj jazdu na zimných pneumatikách v lete sprevádzajú mnohé riziká. Vodiči často vynechajú ich výmenu pre dlhé  čakacie lehoty v pneuservise pri štarte sezóny. Rovnako kvalitné služby však poskytne aj autorizovaný servis ŠKODA, ktorý naviac jednoducho a rýchlo preverí stav vozidla po zime či odstráni prípadné nedostatky. Stačí využiť niekoľko dobrých rád a vodič sa môže tešiť na bezpečnú jazdu bez prekvapení počas celej letnej sezóny.

 

GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2 VÍŤAZOM TESTU AUTOMOTOKLUBU ADAC

Pneumatiky Goodyear EfficientGrip Performance 2 si odniesli víťazstvo z najnovšieho testu 15palcových letných pneumatík nemeckého automotoklubu ADAC, ktorý pri ňom porovnával šestnásť rôznych pneumatík obľúbeného rozmeru pre segment malých automobilov. 

Koncept EV9 – Evolúcia SUV od spoločnosti Kia

Koncept EV9 je ukážkou racionálneho pohľadu spoločnosti Kia na formu SUV určených pre éru udržateľnej mobility. V koncepte EV9, ktorý je viac než len predvádzacím vozidlom, sa spája estetika, ktorá inšpiruje a vyzýva k zamysleniu, ďalej interiér, ktorý nanovo definuje parametre vnútorného priestoru SUV, a čisto elektrická pohonná jednotka s nulovými emisiami novej generácie. Je to predzvesť budúcich produktov spoločnosti Kia, keďže značka sa vydáva na cestu udržateľnej mobility.

 

Začiatok predaja nového modelu EQE od značky Mercedes-EQ a Mercedes AMG

Záujemcovia si teraz môžu objednať prvé dva modely EQE vo verzii EQE 350+ sedan (WLTP: kombinovaná spotreba elektriny: 18,7 – 15,9 kWh/100 km, kombinované emisie CO2: 0 g/100 km)[1] a Mercedes‑AMG EQE 43 4MATIC sedan (WLTP: kombinovaná spotreba elektriny: 22,5 – 19,7 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 0 g/km). Ceny sa začínajú na hodnote 76 002,00 prípadne 109 962,00 eur.

 

Luxusné SUV a štýlový look - Lexus LX s balíkom Modellista

Ľahké kei-car alebo mohutné SUV? Tohtoročná novinka alebo hit zo starých čias? Pre japonských tunerov to nie je podstatné. Ich rukám neunikne žiadne auto a modifikačné sady majú pripravené takmer pre každý model na japonskom trhu. Inak to nie je ani v prípade Lexusu LX. Renomovaná tuningová firma Modellista pripravila balík určený pre toto výkonné luxusné SUV.

 

Najvýkonnejšia ŠKODA súčasnosti, ENYAQ COUPÉ RS iV, sa už dá objednávať na Slovensku

Po nedávnej svetovej premiére modelu ENYAQ COUPÉ RS iV sa toto plne elektrické vozidlo dostáva bližšie aj k slovenským zákazníkom. V súčasnosti najvýkonnejší model značky ŠKODA sa dá od dnešného dňa konfigurovať a objednávať v sieti autorizovaných predajcov ŠKODA. Úplná novinka s emotívnym dizajnom, výkonom 220 kW (299 k) a silnou batériou s kapacitou 82 kWh, umožňujúcou  dojazd viac ako 540 kilometrov podľa WLTP, štartuje už od 58 290 eur. Prvé zákaznícke autá by mohli na Slovensko doraziť koncom tohto roka. 

Pohodlná rezervácia z domu pre novú Toyotu bZ4X

Na začiatku tohto roka spustila Toyota online rezervačný systém, kam budú postupne pribúdať jej ďalšie nové modely. Po crossoveri Aygo X je tu teraz novinka v podobe prvého plne elektrického vozidla japonskej značky s označením bZ4X. Zároveň ide aktuálne o model s najkratšou dobou dodania pri využití online rezervácie.

Úplne nová Mazda CX-60 PHEV Nenapodobiteľne vytvorená v Japonsku

Úplne nová Mazda CX-60 PHEV predstaví prvú plug-in plne hybridnú technológiu spoločnosti na európskom trhu segmentu SUV.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén