Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai Kona
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Má Lexus LM 350 h aj 7-miestnu verziu?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

"SFÉRA", ORIGINÁLNY SPÔSOB PREDSTAVENIA NOVÉHO MODELU PEUGEOT 408

Táto neobvyklá pohyblivá inštalácia ukázala nový PEUGEOT 408 zo všetkých uhlov. Fastback s levom na kapote sa stal skutočným umeleckým dielom.

 

ŠKODA AUTO odhaľuje prvú skicu exteriéru štúdie VISION 7S

› Novo navrhnutá predná časť s obzvlášť robustným nárazníkom

› Úzke predné svetlomety pretiahnuté k bokom vozidla rozširujú štvoroký vzhľad svetiel do tvaru písmena „T“

› Mohutný podvozok, veľké, aerodynamicky optimalizované kolesá a mierne sa zvažujúce línie strechy

  smerom k zadnej časti

 

Cez víkend bude Slovensko opäť súčasťou Tour de France, prostredníctvom L´Etape Slovakia

  • Druhý ročník slovenskej verzie jedinečného podujatia L’Etape Slovakia by Tour de France
  • Atmosféru skutočných profesionálnych pretekov si 20. a 21. augusta užijú slovenskí fanúšikovia cyklistky v Bratislave a jej okolí  
  • Súťažiacich bude počas pretekov sprevádzať flotila áut ŠKODA, sprievodným vozidlom bude plne elektrický ENYAQ COUPÉ RS iV

 

SKUPINA RENAULT OTVÁRA NOVÚ LINKU NA VÝROBU ELEKTROMOTOROV V ZÁVODE CLÉON

  • Ďalší dôkaz odhodlania Skupiny Renault urobiť z Francúzska globálne centrum na špičkovej úrovni v oblasti elektromobilov.
  • Vďaka investíciám vo výške 620 miliónov eur od roku 2018 upevňuje spoločnosť v závode Cléon svoju pozíciu najväčšieho centra pre výrobu elektromotorov vo Francúzsku a otvára novú výrobnú linku pre elektromotory „ePT-160kW“.
  • Výrobná kapacita závodu je viac než milión elektrifikovaných motorov do roku 2024.

 

Vodíkové ťahače Hyundai XCIENT vyrazia na nemecké cesty

  • Sedem nemeckých spoločností z oblasti logistiky, výroby a maloobchodu zahrnie do svojej firemnej flotily 27 ťažkých vodíkových nákladných vozidiel XCIENT Fuell Cell
  • Štátny program financovania v Nemecku, ktoré tieto spoločnosti využijú, podporuje používanie trvalo udržateľných pohonných systémov a rozvoj infraštruktúry na tankovanie/nabíjanie
  • Hyundai Motor má už v prevádzke 47 vozidiel XCIENT Fuel Cell vo Švajčiarsku, ktoré do júla najazdili viac ako 4 milióny kilometrov.

 

Všetky tajomstvá AWD-i – ako funguje inovatívny pohon Toyoty

Čo má spoločné mestský Yaris Cross so 7-miestnym Highlanderom? Toyota v oboch autách využíva svoj inovatívny pohon všetkých kolies AWD-i. Ako funguje a v ktorých modeloch ho nájdete?

Hyundai spustil predaj vybraných modelov v edícii PLAY. Zákazníci na hodnotnej výbave ušetria až 50%.

Hyundai začal od augusta na Slovensku predávať vybrané modely svojich vozidiel v novej špeciálnej edícii PLAY. Vďaka nej môžu zákazníci na obľúbenej a hodnotnej výbave vozidla ušetriť až polovicu z jej bežnej hodnoty.

Kia EV6 GT: nový výkonnostný štandard v segmente crossover automobilov

Najnovší model EV6 GT značky Kia je kompletne elektrický vysokovýkonný crossover vytvorený práve pre novú éru udržateľnej mobility. Najvýkonnejší sériový automobil značky Kia v histórii a zároveň nový ukážkový model EV6 GT kombinuje vzrušujúci výkon, prvotriedne možnosti cestovania na dlhé vzdialenosti, technológiu ultrarýchleho nabíjania a veľmi pôsobivý dojazd na skutočných cestách pre cestovanie bez námahy.

Od modelu PEUGEOT 604 po PEUGEOT 5008. História prezidentských vozidiel PEUGEOT

Reprezentácia, komunikácia, ochrana. Vozidlo prezidenta republiky je oveľa viac ako iba automobil!

Značka PEUGEOT je už pol storočia jedným z dodávateľov prezidentského Elyzejského paláca.

Hyundai oslavuje rekordný trhový podiel v Európe v prvom polroku 2022

Hyundai Motor dosiahol v 1. polroku 2022 rekordný 4,7-percentný trhový podiel v celej Európe, čo predstavuje medziročný nárast o jeden percentuálny bod. Spoločnosť za prvých šesť mesiacov tohto roka predala v EÚ, EFTA a Spojenom kráľovstve 263 005 vozidiel, čo je o 8,2 percenta viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Hyundai zaznamenáva výrazne úspechy aj na poli elektromobility – až 16% predaja tvorili vozidlá s nulovými emisiami

ŠKODA AUTO Slovensko si aj napriek náročnému polroku udržuje pozíciu lídra s 16,4% podielom

Predaj vozidiel na Slovensku v prvej polovici roka silno poznačili dopady pandémie COVID-19, vojenský konflikt na Ukrajine, ako aj nedostatok komponentov od kľúčových dodávateľov. Značka ŠKODA si však v prvom polroku aj napriek náročným podmienkam na automobilovom trhu jednoznačne udržala svoju pozíciu lídra domáceho trhu s trhovým podielom 16,4 %, čo predstavuje 6 558 dodaných nových vozidiel. Trhovou jednotkou sa pritom ŠKODA stala aj v mesiaci jún s podielom 17,4 % a 1 396 dodanými vozidlami. Najpredávanejším modelom sa v prvom polroku stala obľúbená FABIA, nasledovaná modelom OCTAVIA. Elektromobilom opäť dominuje ŠKODA ENYAQ iV.

Štartuje Kia GO electic tour

Elektromobilita je stále silnejúci trend, ktorý sa čím ďalej viac a viac dostáva na náš trh a preto značka Kia, ktorá neustále posilňuje svoje líderstvo v oblasti elektromobility, prináša všetkým nadšencom zelených technológii roadshow po svojej predajnej sieti s názvom Kia GO electric tour.

 

Toyota predstavuje nové vyhotovenie Land Cruiser Matt Black Edition

Toyota Land Cruiser sa už vyše 70 rokov teší bezkonkurenčnej povesti pre svoju odolnosť a schopnosť poradiť si s najnáročnejším terénom. Práve to je základom najnovšieho vyhotovenia Toyoty Land Cruiser, ktorým je špecifický variant Matt Black Edition.

 

Najlepšia známka v teste Euro NCAP 2022: Trieda T od Mercedes-Benz získala päť hviezdičiek za vyššiu bezpečnosť

Nová Trieda T presvedčila v nezávislom teste bezpečnosti Euro NCAP [1] vo všetkých štyroch kategóriách týkajúcich sa bezpečnosti cestujúcich, detí, ochrany chodcov a asistenčných systémov. Najmä pokiaľ ide o bezpečnosť detí, je lídrom v segmente kompaktných vanov. Trieda T je štandardne vybavená systémom iSize pre tri detské sedačky a detskými poistkami na oboch posuvných dverách. S príslušnou výbavou majú aj elektrické okná vzadu detskú poistku. Na ochranu všetkých pasažierov je na palube štandardne sedem airbagov.

 

Hyundai Motor odhalil dizajn plne elektrického IONIQ 6, aerodynamického streamlinera s premysleným dizajnom interiéru.

  • Nový príspevok spoločnosti Hyundai Motor do portfólia svojej značky IONIQ venovanej batériovým elektrickým vozidlám (BEV) prináša estetiku streamlinera a funkčnú efektívnosť v rámci dizajnovej témy Etickej jedinečnosti.
  • Jednoducho zakrivený aerodynamický profil a starostlivo vytvorené kontúry prinášajú veľmi nízky koeficient odporu vzduchu len 0,21, najnižší zo všetkých doterajších modelov Hyundai
  • Kabína podobná kokónu - zámotku s komfortnými funkciami a prispôsobiteľným vnútorným osvetlením ponúka osobný a flexibilný priestor pre posádku.
  • IONIQ 6 zároveň predstavuje novo navrhnutý emblém „H“ a využíva viac ako 700 parametrických pixelov, ktoré podčiarkujú jeho jedinečnosť.
  • Udržateľné materiály použité vo vozidle odrážajú záväzok značky k hodnotám čistej mobility.

 

 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén